Portal 072info

O čemu su razgovarali Erdoan i Izetbegović?

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, tokom proteklog vikenda imao je susret s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

Mediji u Bosni i Hercegovini ostali su uskraćeni za informaciju i da turski predsjednik na svom zvaničnom Twitter profilu u nedjelju, 15. oktobra, nije objavio fotografiju na kojoj se rukuje sa Izetbegovićem, ne bi se ni znalo za ovaj susret.

Potvrda na Twitteru

Ujedno,fotgrafija na Twitteru je i jedina zvanična informacija da se ovaj susret dogodio.

S druge strane, o ovom događaju su se raspisali srbijanski mediji, koji tvrde da je Erdoan, navodno, tražio od Izetbegovića da ublaži retoriku prema Republici Srpskoj.

Srbijanski mediji su dodali da je u Srbiji Erdoan dobio obećanje od Vučića da će to isto tražiti od predsjednika RS, Milorada Dodika.

Zanimljivo, iz kabineta Izetbegovića također nije objavljeno nijedno saopćenje u vezi ovog susreta.

Intenzivirani susreti

Odgovor nije stigao ni iz Predsjedništva BiH, ali se kratko oglasio predsjedatelj Dragan Čović, koji je rekao da ne želi komentirati ovaj susret, ali je rekao da svako od trojice članova Predsjedništva trebaju njegovati prijateljstva u svijetu.

Inače, susret Erdoan – Izetbegović dogodio se nakon posjete turskog predsjednika Srbiji, a ovo nije prvi put da se intenziviraju susreti najviših zvaničnika BiH, Turske i Srbije.

Turski predsjednik na svom zvaničnom Twitter profilu u nedjelju, 15. oktobra, nije objavio fotografiju

Turski predsjednik na svom zvaničnom Twitter profilu u nedjelju, 15. oktobra, nije objavio fotografiju

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box