Portal 072info

O kakvom vjenčanju maštaju horoskopski znaci?

I dok bi Ovnovi voljeli otmjeno vjenčanje sa puno zvanica i sa poštovanjem svih formalnosti, Blizanci maštaju o opuštenom,neopterećenom činu.

OVAN

Ovan sanja o otmjenom vjenčanju u opštini u centru grada, sa mnogo zvanica i puno cvijeća, a roditelji (i njegovi i njeni) sjede za počasnim mjestima za stolom. Iako voli svadbe, Ovan voli i slobodu, pa mu zato prepustite organizaciju vjenčanja, naručivanje bidermajera, slanje pozivnica i pravljenje spiska gostiju. Tako ćete mu pružiti osjećaj da i dalje odlučuje o svemu i da je osvojio još jedan teren – bračni.

BIK

Kad Bik odluči da stane na “ludi kamen”, onda vjenčanje mora da bude raskošno, od opštine do restorana, sa dva puta više hrane i pića, nego što ima gostiju, barem dvije «muzike» koje će se smjenjivati i tortom od pet spratova. Mlada u vjenčanici pripijenoj uz tijelo, dugoj i bijeloj u kojoj izgleda kao sirena, veselo baca bidermajer, leđima okrenuta drugaricama koje joj zavide na mladoženji u crnom odijelu sa diskretnim prugicama, jer djeluje pomalo opasno.

BLIZANCI

Samo opušteno, bez panike, sve je na vrijeme zakazano i u opštini i u crkvi, još da mu se kum (kod koga su burme), javi na telefon, pošto je nedostupan. Uostalom, ima vremena, poslaće mu SMS, vjenčanje je tek u podne, a onda – pravac aerodrom, jer mladenci odmah poslije registracije, produžavaju na «medeni mjesec» – krstarenje Mediteranom je poklon od kumova. Tamo će biti intimno slavlje, samo za njih dvoje, u nekom italijanskom restoranu, uz svijeće, vino i violinu na uvce.

RAK

Vjenčanje sa svadbom u rodnom selu ili restoranu na obali neke vode, Rak je isplanirao mjesecima unaprijed. Ne želi nikakva iznenađenja, pa hoće tačno da zna raspored sjedenja gostiju, čak i koje će poklone dobiti od bliže rodbine da se ne bi se izbjeglo dupliranje. Mladoženja, osim ruzmarina u reveru svog skupocenog odijela, ima i kuma koji pazi da nikom, a prije svega njemu, čaša ne bude prazna.

LAV

Prostran restoran sa baštom, bijelim stolicama sa pozlaćenim rukohvatima, zeleni travnjak ukrašen saksijskim cvijećem i bijelim balonima, a na velikom stolu egzotični cvjetni aranžmani, specijaliteti od mesa, tjestenine pripremljene na originalan, italijanski način i probrana pića. Mlada nosi jednostavnu, dekoltovanu haljinu ukrašenu diskretnim svarovski kristalima i cipele sa visokim potpeticama. Gosti su pristigli sa svih strana, ima ih dosta i iz inostranstva, a tek poklona…!

DJEVICA

Djevica, iako rezervisana i racionalna, mašta o romantičnom vjenčanju na kojem bi se okupilo mješovito društvo sastavljeno od njene i njegove rodbine, prijatelja i nekih odabranih kolega. Ne bi tu bilo rasipanja, ali ništa ne bi nedostajalo na švedskom stolu punom đakonija, salata i pečenja, crnog, bijelog i roze vina i svih mogućih vrsta torti, dok bi se mladenci šetali između stolova sa gostima sa čašama šampanjca u rukama i nazdravljali.

VAGA

Vaga sanja o vjenčanju na egzotičnom ostrvu u Tihom okeanu, ali onda bi joj gosti na svadbi bili samo lokalni stanovnici, a to Vagi već ne bi odgovaralo, jer je tamo niko ne zna. Zato ona bira opštinu, crkvu, čak i matičara koji će doći u restoran gdje će obaviti čin vjenčanja, a zatim zajedno sa gostima ostati na slavlju. Ona nosi jednostavnu, dekoltovanu vjenčanicu od saten svile i minđuše koje pristaju uz njenu romantičnu frizuru, dok je mladoženja “iskočio” iz nekog modnog magazina za muškarce – tako izgleda, a tako i šarmira goste.

ŠKORPIJA

Samo najbolje za Škorpiju, pa se to se odnosi i na svadbu, izbor restorana, gostiju, crkve, jer ona voli da se opštinsko vjenčanje, ipak, kao što je red, ponovi i u crkvi, jer tamo sve dobija još romantičniji prizvuk. Veliki broj gostiju pristiže na njeno venčanje, a ona je najseksepilnija mlada, čak i kada nosi veo i dugu haljinu zakopčanu do grla. On je srećan što na svojoj svadbi može da ugosti sve koje je želio, pa iako je neko nepozvan navratio, neka ga, pričaće drugima na čijem je vjenčanju bio.

STRIJELAC

Strijelac priželjkuje vjenčanje u bašti nekog starog zdanja ili na obali jezera, po sunčanom danu, gdje gosti sjede u bijelim stolicama sa zlatnim naslonima za velikim ovalnim stolom i pjevaju do duboko u noć. Na trpezi ima ribe, divljači, crnog vina i šampanjca, ali nema kamera, ni jakog ozvučenja. Mlada nosi vjenčanicu od fine čipke sa otvorenim leđima, a oko vrata dijamantsku ogrlicu, dok se mladoženjin stajling može opisati kao ležerno elegantan.

JARAC

Romantično venčanje iz mašte, muzika bez jakog ozvučenja, tako da svi mogu međusobno da se čuju i razgovaraju bez nadvikivanja sa orkestrom, uz goste – dobre prijatelje koji su inače već zauzeli jako dobre pozicije u društvu, to je ono što priželjkuje Jarac, uzdržan i krut, ali beskrajno sentimentalan. Kad slavlje prođe, mladenci će produžiti na medeni mjesec na jezero ili more na kojem su se možda upoznali i zaljubili, još dok su se zabavljali.

VODOLIJA

Vodoliji neće tako teško pasti da izgovori čuveno DA pred matičarom, pošto smatra da se u njenom životu ništa neće promijeniti, jer ona tako želi. Ipak, vjenčanje mora da bude glamurozno, zvanice poznate, uspješne i ugledne, maksimalno dotjerane, a mladenci naravno – najljepši, pogotovo na fotografijama i to na onima koje slika lično mladoženja. Restoran na glasu, specijaliteti vrhunski, a vina odležala ko i Vodolija, dok se odlučila na brak.

RIBE

Ona je zamislila romantično vjenčanje u restoranu na sred jezera ili nekom brodu u morskoj ili riječnoj luci, čija je bašta sva u cvijeću, a unutrašnjost osvijetljena i dekorisana sjajnim lampionima i prigušenim osvetljenjem. Njena vjenčanica je vrlo jednostavna i vrlo ženstvena, njegovo odijelo svetlije boje, ali su spisak gostiju, mladenci zajedno sastavljali trudeći se da niko ne sjedi sa nekim u čijem se društvu ne bi dobro osjećao.

conoplja

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box