Portal 072info

O njihovim sudbinama se godinama ništa ne zna: Djeca iz BiH kojoj nema ni traga

Izblijedjele fotografije na raspisanim potragama za nestalim osobama u Bosni i Hercegovini jedini su još podsjetnik na djecu o čijoj se sudbini do danas ništa ne zna.

Pali u rijeku

Jedino njihove porodice još  ne gube nadu da će jednog dana dobiti vijest o svojim mališanima, jer nijedna potraga do sada nije dala rezultate.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dvogodišnji Damjan Oroz stajao je u decembru 2010. godine sa svojim ocem na obali rijeke Vrbanje u Čelincu. Otac je na trenutak otišao, a pretpostavlja se da je Damjan pao u Vrbanju, ali nikad nije pronađen.

Dragoljub Misimović

Miloš Todorović (9) nestao je 7. novembra 2007. godine. Dječak je tog dana izašao iz kuće u višegradskom naselju Jondža i otišao da se igra u obližnjem Sportskom centru Ušće. Pretpostavlja se da je, trčeći za loptom, pao u rijeku Drinu, ali tijelo nije pronađeno. Roditelji sumnjaju i da je otet.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Alen Bukva

Gimnazijalac Dragoljub Misimović (16) iz Bosanske Gradiške otišao je 2015. godine sa šestog časa bez ruksaka i jakne. Njegovi roditelji ponudili su i kuću za informaciju o njihovom sinu, ali do sada nije bilo rezultata.

Inga Perković

Federalna uprava policije obnovila je potragu za dvogodišnjim Darkom Stančevićem koji je u decembru 1982. godine nestao u Mostaru. Pojavila se informacija da je dječak živ i da sada, kao odrastao čovjek, živi u Italiji, ali te informacije do danas nisu potvrđene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nestanak Inge Perković iz Mostara prijavljen je u oktobru 2006. godine. Tada 16-godišnja Inga Perković iz sela Potok kod Livna krenula je u školu po knjižicu i nikad se nije vratila kući.

Armina Kovač

Troipogodišnji Alen Bukva nestao je 2012. godine u Međeđi kod Višegrada. Dječak se igrao ispred kuće bez odjeće i obuće i otad mu se gubi svaki trag. Majka Emina Bukva vjeruje da je njenog sina neko oteo i da je još živ.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako za njom nije raspisana zvanična potraga, već godinama nema nikakvog traga ni Armini Kovač (15) iz Donjeg Vakufa, koja je u martu 2015. godine nestala nakon izlaska u grad s drugaricama. I pored opsežne potrage i dojava da je viđena u nekim gradovima, o njenoj sudbini ništa se ne zna.

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

U BiH sa ovom bolešću živi skoro 2.000 ljudi i ta brojka stalno raste: Grčevi, nesnosni bolovi, anemija, krv…

Redakcija

Veliki skok i za rijeke Bosne i Hercegovine kao upozorenje

Redakcija

Savjet roditeljima: Povedite računa o alergijama kod djece dok prijeti COVID-19

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME