Portal 072info

O ovome žene fantaziraju: Muškarci su zgroženi i tužni

Kao što kaže Tracey Cox, stručnjak za seksualne odnose, velika je sramota za ženu da prizna o čemu mašta.

 

Žene vole da maštaju. Međutim, fantazije se uglavnom javljaju kad ste nezadovoljne, što ima svoje mane. Kada biste maštale dok ste srećne sa partnerom u vezi, možda bi ona išla drugim tokom.

Stenford univerzitet je objavio studiju čiji rezultat je farapantan. Čak 69 odsto razvoda je pokrenuto od strane žena. Da li to govori da su žene hrabrije i odlučnije, ili pak da su osjetljivije?

Zajedničkim istraživanjem časopisa Women’s Health i Men’s Health došlo se do podatka da više od 50 odsto žena razmišlja o ostavljanju svog partnera, a većini muškaraca takva misao ni jednom ne padne na pamet tokom cijele veze.

Odgovarajući na pitanja svim ovim rezultatima, ekspert za emotivne veze, Laura Doile objašnjava da ove brojke ne govore o tome da su muškarci srećniji u braku, već da su žene sklonije reagovanju ako su zaista nesrećne.

– Žene redovno analiziraju situacije u vezama i efikasno ih razvrstavaju na dobre i loše. Samim tim, one znaju da li veza u kojoj su ima budućnost i da li vrijedi da ulažu u odnos sa partnerom. Za to vrijeme, muškarci izdvajaju svaki problem kao pojedinačan i nijedan im nije dovoljno veliki da ne bi nastavili vezu. I pored preživljenog stresa, muškarci će nastaviti da se trude u svojim pokušajima da usreće svoju ženu. To najčešće ne urodi plodom – objašnjava Laura.

Ovi podaci predstavljaju alarm, koji ne smijete da ignorišete. U vezi je neophodno da budete iskreni, jasni i direktni u svojim željama, potrebma i namjerama, kako fizičkim, tako i emocionalnim. Ovo je jedini način da međusobne probleme rješavate u hodu i da ne vučete “repove” veze za sobom, jer će vas oni kad tad “stići”. Ne dozvolite da vam se nagomilaju gluposti, koje će vas asocirati da maštate o slobodi ili čak o drugom muškarcu.

Svojom jasnošću ćete muškaracu dati tačnu smjernicu njegovog budućeg ponašanja koja će sve riješiti. A vaše maštanje će se svesti samo na vas dvoje i vašu budućnost.

Podijelite članak