Portal 072info

O problemima omladine na skupovima ASDA u Banlozima i Vraci

PROMO – IZBORI 2016 – Stranka demokratske aktivnosti – ASDA Zenica sinoć je održala predizborne skupove u Banlozima i Vraci. Na skupovima je posebno dominirala zainteresiranost omladine za rješavanje njihovih gorućih problema nezaposlenosti, te nepravilnosti i nepravde koju osjećaju prilikom provođenja konkursnih procedura.

U svojim obraćanjima mještanima, kandidati za Gradsko vijeće, mr. Mensud Keleštura, nosilac liste, gosp. Dževad Smailagić, bivši komandant 314. brigade i dr. Taib Spahić, predstavili su programske ciljeve stranke i konkretne mjere koje će biti preduzete u cilju rješavanja općih lokalnih problema građana, jačanja statusa boračke populacije, rješavanja pitanja nezaposlenosti i vraćanje institucije konkursa na mjesto koje mu pripada u sistemu funkcionisanja demokratskog društva.

Kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak, iznio je jasne i nedvojbene ciljeve općeg razvoja Zenice, koji će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i jačanju općeg standarda života. Pozvao je sve građane da odgovorno preispitaju svoj odnos spram onih kojima će dati svoj glas, jer na to ih i vjerski i ljudski obavezuje njihova odgovornost prema djeci, porodici, zajednici u kojoj žive i prema našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini. Vrijeme za neodgovorno eksperimentiranje je isteklo!

Svi govornici su pozvali mještane da izvrše korelaciju između teškog i složenog stanja u kojem žive, vladajućih struktura koje su ga proizvele i potrebe da se odluče za neophodne promjene i da glasaju za kandidata za gradonačelnika Zenice mr. Ramu Isaka i listu stručnih i nekompromitovanih kandidata stranke ASDA.

velikiizbori

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box