Portal 072info

Obama: Sveti mjesec ramazan je prilika za postizanju mira i pravde u svijetu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Američki predsjednik Barack Obama u ramazanskoj čestitki je naveo kako sa velikim uzbuđenjem očekuje iftar koji će biti organizovan za američke muslimane, javlja Anadolu Agency (AA). “U ime američkog naroda, moja supruga Michelle i ja šaljemo najljepše  ramazanske čestitke muslimanskim zajednicama u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i diljem svijeta”, rekao je američki predsjednik u poruci povodom mjeseca ramazana.

Istakao je kako je mjesec ramazan odlična prilika da se izrazi solidarnost sa svim osobama koje žive u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ramazan je prilika kada se može uputiti pomoći osobama koje su siromašne i koje se suočavaju sa ekonomskom nejednakošču”, rekao je predsjednik Obama.

Podsjetio je da u SAD-u djeluju mnoge organizacije i udruženja koja provode aktivnosti kako bi se uputila pomoć siromašnima i da se doprinese izgradnji boljeg obrazovanja, zdrvstva i kvalitetnijim uslovima života svih građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naglasio je kako je mjesec ramazan prilika da se ljudi mnogo više posvete izgradnji mira i dijaloga sa drugim ljudima i narodima.

“Dok se vode žestoki sukobi u nekim dijelovima svijeta, sveti mjesec ramazan podsječa nas na naše zajedničke obaveze i odgovornosti prema postizanju mira i pravde u cijelom svijetu”, kazao je američki predsjednik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vijesti.ba/Anadolija/cazin.net

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME