Portal 072info

Obavijest o obilježavanju Svjetske sedmice svijesti o tumorima glave i vrata

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Cijenjeni korisnici zdravstvenih usluga naše ustanove i posjetioci naše web stranice obavještavamo vas o slijedećem:

Dan otvorenih vrata Službe za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu hirurgiju u našoj ustanovi se održava po četvrti put, kao dio obilježavanja Svjetske sedmice svijesti o tumorima glave i vrata. Tim povodom u četvrtak, 21.04.2016 godine u periodu od 13 do 19 sati specijalisti maksilofacijalne hirurgije i otorinolaringologije u prijemnoj ambulanti Službe za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu hirurgiju JU Kantonalna bolnica Zenica će vršiti specijalističko-konsultativne preglede pacijenata/naših sugrađana, bez uputnice ili prethodnog naručivanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na ovaj način pozivamo naše sugrađane da se odazovu na pomenuti pregled u navedenom terminu.Prošle godine u okviru akcije na 402 lokacije širom svijeta pravovremeno je otkriveno 225 osoba oboljelih od tumora glave i vrata.

Laringektomirani su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. Totalna laringektomija kao izuzetno mutilirajuća operacija dovodi do drastičnih promjena u načinu i kvaliteti  praktično u svim segmentima života. Traumatizam i psihološke implikacije totalne laringektomije su ogromne kako za bolesnika tako i za njegovu okolinu i zahtjevaju multidisciplinarni pristup.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posebno nam je zadovoljstvo najaviti Hor laringektomiranih osoba Optimisti iz Zagreba koji će nam se kao gosti u okviru projekta predstaviti 21.04.2016.g. u holu ispred Porođajnog odjeljenja Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica sa početkom u 12 sati.


TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odnosi s javnošću JU Kantonalna bolnica Zenica

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)