Portal 072info

Obavljena prozivka u NK Čelik

Na stadionu Bilino polje danas je obavljena prozivka nogometaša na koje stručni štab Čelika predvođen trenerom Elvedinom Beganovićem računa u proljetnom dijelu prvenstva u BH Telekom premijer nogometnoj ligi.

Na prvo okupljanje u 2016. godini odazvao se 21 od 22 pozvana igrača,a jedino je izostao Amer Džafić koji se oporavlja od operacije koju je nedavno obavio u Njemačkoj, te će se i on uskoro priključiti pripremama.Trener Elvedin Beganović istakao je zadovoljstvo što će ekipu i u nastavku prvenstva činiti nogometaši koji su nastupali za zeničkog premijerligaša u prvom dijelu sezone. Želja stručnog štaba do početka prvenstva je angažovanje i minimalno dva pojačanja.

Rad ekipe u prvim danima zimskih priprema bit će lakšeg intenziteta, radit će se na provjeri forme i pripremi igrača za napore koji ih očekuju u nastavku, ističe Beganović. Ako izostanu pojačanja smatra da ova ekipa može ostvariti dobar rezultat u nastavku prvenstva.

Direktor kluba Adnan Nuhagić potvrdio je na današnjem okupljanju da će ekipa jedan dio priprema odraditi u Crikvenici, Hrvatska, koja je izabrana kao najpovoljnija ponuda. U toku su pregovori i oko odigravanja pripremnih utakmica,a jedan od mogućih rivala je Rijeka.
Inače, Nuhagić je potvrdio da još nije izabran predsjednik Kluba, ali vjeruje da će do održavanja Skupštine koja će biti održana uskoro, kako najavljuje, mada nije precizirao datum biti poznat i sastav Upravnog odobra.

RTVZE

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box