Portal 072info

Obećao joj zaposliti kćerku u “Autoceste”, uzeo 5.000 KM da počasti ljude i zadržao ih za sebe

67A95703 6110 4AE0 B9E8 B8C9DBA52AEE
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 02.07.2020. godine donio je osuđujuću, prvostepenu i  nepravosnažnu presudu protiv Alijagić Omera zbog krivičnog djela prijevara iz člana 294. stav 1. KZ F BiH kojom ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine. 

Takođe optuženi Alijagić Omer se obavezuje da oštećenoj I.L. naknadi štetu u iznosu od 3.970,00 KM u roku od mjesec dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, optužnicom se Alijagić Omer tereti da je, u vremenskom periodu od 17.01.2018. godine do 21.04.2018. godine, u Zenici, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica I. L., da će joj pomoći…

…pri zaposlenju kćerke L. u JP Autoceste F BiH, jer je kućni prijatelj sa direktorom JP Autoceste F BiH T. A., istu doveo u zabludu, obećavajući joj da će joj kćerku L. I.zaposliti u JP Autoceste F BiH, s tim da mu da određenu sumu novca kako bi on počastio određene ljude u vezi zapošljavanja njene kćerke, pa je ista vjerujući u to u navedenom vremenskom periodu ukupno mu dala oko 5.000 KM, na način da je novac stavljala u bijele koverte i lično mu ih predavala, iako je znao da I. L. ne može pomoći i zaposliti njenu kćerku, jer ne poznaje direktora JP Autoceste F BiH T. A. niti ga…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

…ko poznaje u ovom javnom preduzeću, pa nakon što je na tako prijevaran način preuzeo novac od I. L., isti novac je za sebe zadržao, a oštećenu I. L. i dalje uvjeravao da će joj zaposliti kćerku, i kada je oštećena I. L.mu saopštila da je izvršila provjere, te da joj vrati novac, obećao joj je više puta da će vratiti novac koji je dobio na ovako prijevaran način, što do sada nije učinio, oštetivši na taj način I. L. za novčani iznos od oko 4.970.00 KM.

Podijelite članak
  • 123
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zeničanin prodavao srećkice od Lutrije BiH, novac zadržao kod sebe!

072info.com

DETALJI OPTUŽNICE PROTIV SUTKINJE KOVAČEVIĆ: Uzimala novac za uvjetne osude, javljala pretrese, vratila vozilo…

072info.com

POTVRĐENA OPTUŽNICA: Zeničani lažirali dokumente Republike Hrvatske, napravili ličnu, pasoš, vozačku

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija