Obijanje automobila dugogodišnji problem za koji policija nema rješenje

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Obijanje automobila i otuđivanje ličnih stvari sve je češća pojava u Sarajevu. Posebno je izraženo u općini Stari Grad i to na mjestima koja privlače turiste. 

Prema informacijama iz MUP-a KS, od početka 2022. godine do ovog mjeseca u Kantonu Sarajevo je zabilježeno 1.705 događaja sa obilježjima krivičnog djela protiv imovine u koja spadaju teške krađe, krađe, oštećenje tuđe stvari, razbojništvo prevara, utaja, teška krađa u pokušaju i dr. Nadležnom Tužilaštvu za ovo krivično djelo podneseno je izvještaja protiv 516 osoba.

ČITAJ JOŠ:  POPLAVE U BIH: Milan nije sanirao ni štetu iz novembarskih poplava, a voda mu jutros došla do kuće

Mještani općine Stari Grad, naročito oni koji žive u blizini Žute tabije koju često posjećuju turisti, navode da je obijanje automobila veoma često na tom području i da traje godinama. Kako ističu, u jednom danu desi se i po pet ovakvih krivičnih djela.

– U prvih devet mjeseci bilo je 155 teških krađa, 119 provalnih krađa u vozila, a 39 otuđenja motornih vozila – kazali su iz MUP-a KS te dodaju da policija radi planski, pogotovo na tim mjestima gdje se okupljaju turisti te da su policijske kontrole i nadzor zbog toga pojačani upravo u općini Stari Grad.

ČITAJ JOŠ:  Tragičan kraj potrage: Žena se utopila u Miljacki

Međutim, žalbe građana su sve češće, a u blizini turističkih destinacija gotovo svakodnevno se mogu vidjeti ostaci stakla od automobila. Mještani tvrde da se radi o dugogodišnjem problemu koji nikada nije riješen i čiji se intenzitet iz godine u godinu povećava.

faktor.ba

GODISNJICA
MARKETING