Obilježavanje 18. godišnjice od smrti Rešada Čalkića (FOTO)

FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Povodom sjećanja na pogibiju velikana Rešada Čalkića, komandanta 303. viteške brigade koji je na Ahiret preselio 04.maja 1995.godine, jutros se na Gradskom groblju Crkvice održao program povodom obilježavanja smrti Rešada Čalkića.

Na ovom skupu odazvao se veliki broj zvanica, predstavnika Vlade i Kantona, ali i Općine Zenica, kao i prijatelja i porodice Rešada Čalkića.

Na samom početku programa položeno je cvijeće i odana počast ovom velikanu od strane svih prisutnih, a nakon toga, njegovi prijatelji održali su kratki govor i lijepo sjećanje na komadanta Čalkića. Proučena je i Jasin dova uz molbu Allahu dž.š. da našeg Rešada uvede u Džennet, a porodici podari sabur.

Delegacija Odbora za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. nakon ovog programa posjetila je porodicu Rešada Čalkića i time dali do znanja javnosti da se današnji datum i taj lik nikada ne zaboravi.

Naglašeno je da se u sklopu ovog značajnog datuma, u subotu, 11. maja tekuće godine održava XII Memorijalni malonogometni turnir “Rešad Čalkić-Rešo” na zeničkom Kamberovića polju.