Obilježavanje dana UN-a: Budućnost oblikujemo zajedno

un

“Budućnost oblikujemo zajedno” naziv je interaktivnog online događaja koji će biti organiziran danas povodom obilježavanja dana Ujedinjenih nacija i 75. godišnjice osnivanja organizacije UN-a. 

Uspješni predvodnici inovacija u različitim sektorima razvoja društva u Bosni i Hercegovini, zajedno s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija u BiH Ingrid Macdonald, razgovarat će o primjeni održivih razvojnih ciljeva u svakodnevnom životu bh. društva i predstaviti zanimljive životne priče. Događaj će zvanično otvoriti ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković. 

Na ovaj način tim Ujedinjenih nacija u BiH želi široj javnosti kroz inspirativna životna iskustva uspješnih bh. poduzetnika, umjetnika, IT stručnjaka, predočiti doprinos bh. građana u oblikovanju zajedničke održive budućnosti. Ovaj interaktivni online događaj uživo će biti prenošen putem Facebook stranice Ujedinjenih nacija u BiH, saopćili su organizatori. 

Također su najavili da će se Bosna i Hercegovina pridružiti gradovima širom Evrope u subotu, 24. oktobra, u inicijativi “Evropa u plavom za UN75”. Vijećnica u Sarajevu, Stari most u Mostaru i Banski dvor u Banja Luci će biti osvijetljeni plavom bojom obilježavajući dan UN-a.