Portal 072info

Obilježen Dan civilnih žrtava rata Zenice

Foto: Robijaši1988.org
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje civilnih žrtava rata Grada Zenica u saradnji sa gradskom Komisijom za obilježavanje značajnih datuma,danas je na centralnom spomen-obilježju Kameni spavač priredilo prigodan program obilježavanja Dana civilnih žrtava rata.

Odata je počast svim nevino stradalim civilima u ratu i položeno cvijeće na spomen obilježje. Cvijeće su položile delegacije Udruženja članova porodica civilnih žrtava rata, Gradske komisije za obilježavanje značajnih datuma, kantonalni ministar za socijalnu zaštitu, Nurđehan Šahinović, Udruženje navijača NK Čelik Robijaši, te gradskih organizacija SDA i SDP-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za zločin granatiranja Zenice, sa položaja HVO-a iz pravca Viteza, na današnji dan prije 23 godine, u kojem je ubijeno 15 a teže i lakše ranjeno oko 50 civila, još niko nije procesuiran.

  • Svake godine želja je veća a rana dublja, ko nije doživio daj Bože da i ne doživi, kazala je novinarima Hedija Ganić-Trako, majka poginulog 14-godišnjeg Nehrudina, najmlađe žrtve granatiranja centra Zenice. Svih 23 godine molim Boga, a obraćam se sudstvu da se samo pravda izvede na čistac. Vratit mi dijete ne može, ali zbog djece Bosne ja ću se i dalje boriti, a ko je to uradio neka odgovara, rekla je teškim glasom punim emocija Hedija Trako.

RTVZE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)