Obilježen Dan šehida i poginulih boraca općine Zenica (FOTO)

Obilježen Dan šehida i poginulih boraca općine Zenica (FOTO)

IMG_1726
Foto: Benjamin Hazić/072info

Na Kamenom spavaču u Zenici, centralnom gradskom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, danas je održana manifestacija obilježavanja ovog izuzetno bitnog datuma u našem gradu i cijeloj zemlji.

Na samom početku proučena je dova i Fatiha za sve šehide koji su poginuli u periodu rata od 05. do 10. juna 1992. godine na području općine Zenica.

Spomenute su neke osnovne pretpostavke i činjenice u vezi teritorije na Drivuši, obzirom da je na tom mjestu poginuo prvi borac na teritoriji općine Zenica, Semir Arnaut i tog dana, 5. juna Udruženje za obilježavanje značajnih datuma, odredilo je da ovaj datum bude dan obilježavanja šehida i poginulih boraca Zenica.

Nakon kratkog izlaganja pristupilo se polaganju cvijeća na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima "Kameni spavač" u Zenici.

Cvijeće su položili Udruženje šehida i poginulih broava općine Zenica, Udruženje ratnih vojnih invalida, Udruženje boraca sa najviše dobijenih ratnih priznanja, Veterani ZDK, Jedinstvena organizacija Unije veterana Zenica, Udruženje antifašista, Turska misija EUFOR-a u Zenici, predstavnici Zeničko – dobojskog kantona, predstavnici Općine Zenica, Općinski odbor za obilježavanje značajnih datuma u periodu od 1992 – 1995. godine, Općinski odbor SDP-a i SDA.

A na samom kraju odana je još jednom počast na sve poginule borce i šehide, a ovaj dan se nastavlja i u selu Arnauti gdje će se izvesti prigodan vjerski program, posjetiti mezar rahmetlli Semira Arnauta, uz zeničke hafize, kao i mevlud u Ensar džamiji u Zenici.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE