Obilježena 33. godišnjica od smrti predsjednika Josipa Broza Tita (FOTO)

Obilježena 33. godišnjica od smrti predsjednika Josipa Broza Tita (FOTO)
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

Jedan jedini, za mnoge osoba koja je nosila veliku Republiku na ramenima, osoba koja je znala upravljati jednom državom, držati je na nivou i ugoditi svima. On je bio Josip Broz Tito.

U organizaciji Društva „Josip Broz Tito“ Zenica danas se na spomen obilježju na Papirnoj, obilježila 33. godišnjica od smrti predsjednika Josipa Broza Tita. Kako su nahlasili članovi pomenutog udruženja, ovo je prilika da još jednom odamo dužno poštovanje prema svjetski priznatom velikanu, mirotvorcu, kao i čovjeku koji je zadužio svijet za održavanje mira u svijetu.

Nakon odavanja počasti ovom velikanu, predstavnici Udruženja Josip Broz Tito iz Zenice, SDP-a Zenica, Prve zeničke brigade Josip Broz Tito iz Zenice, pojedinac Ljubav Majstorović su položili cvijeće na spomen obilježju na Ppairnoj, a Mile Kovačević je pročitao jedan vrlo emotivan tekst na sjećanje Josipa Broza Tita.

U tekstu su navedene činjenice i sve stvari, otvorene firme i ono najpotrebne što je Broz Tito u svom mandatu učinio za tadašnju Jugoslaviju.

Kameni lik Josipa Broza Tita na Papirnoj, digli su radnici Željezare na dan smrti Josipa Broza Tita 04. maja 1980. godine da bi na taj način odali počast ovom velikanu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE