Obilježena 68. godišnjica Prve gimnazije u Zenici (FOTO)

Prvagimnazija

Prva gimnazija u Zenici, jedna od najprestižnijih škola, nekadašnja Opća gimnazija, na današnji dan slavi svoj 68. rođendan, te se tim povodom održala i svečana sjednica Nastavničkog vijeća, kao i učenička priredba u prostorijama škole.

Prigodna svečanost održana je u sali Prve gimnazije, na kojoj se okupio veliki broj profesora, učenika, roditelja, saradnika, ali i prijatelja škole, kao i medija.

Ovu lijepu i ugodnu svečanost upotpunio je kulturno – zabavni program učenika koji pohađaju ovu školu, govor i čestitke direktora škole Ilijasa Hodžića, kao i gostiju, ali i nekoliko izvedbi Omladinskog hora, pod dirigentskom palicom profesora muzičke kulture u Prvoj gimnaziji, Milenka Karovića.

Svojim dolaskom, rođendan Prve gimnazije upotpunile su i zvanice, premijer Zeničko – dobojskog kantona Munib Husejnagić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK Mirko Trifunović i mnogi drugi. 

Važno je naglasiti i uspjehe učenika u protekloj godini u različitim aktivnosti, te njihove same uspjehe.

Učenicima, profesorima i uposlenicima Prve gimnazije u Zenici,želimo čestitati Dan škole u želji da ih još mnogo dočekaju sa još boljim generacijama.

U fotogaleriji Benjamina Hazića, pogledajte kako je protekla cijela svečanost obilježavanja Dana Prve gimnazije u Zenici.

[flagallery gid=82]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE