Obilježena godišnjica pogibije djece u Hrasnici

umjesto-u-spomenar-upisani-u-historiju
Foto: Oslobođenje

Udruženja logoraša Općine Ilidža, kao organizator događaja, danas je organizovao obilježavanje godišnjice stradanja djece ispred spomen-obilježja u parku u Hrasnici pod nazivom "Da se ne zaboravi i ne ponovi".

Tim povodom predstavnici Općine Ilidža, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajevo 1992-1995., rodbina i prijatelji proučili su Fatihu i položiti cvijeće na mjesto stradanja nevine djece, te na taj način odali počast ovom zločinu te svijetu poručili da se ovakve stvari nikada ne smiju zaboraviti.

„Obilježavamo ovaj tužni dan, jer je 12. jula 1992. godine od ispaljene minobacačke granate sa lokaliteta stadiona u Vojkovićima u parku u Hrasnici ubijeno četvero djece. Ta djeca su tada izašla u park da se igraju gdje ih je pokosila granata agresora“rekao je za Fenu predsjednik Udruženja logoraša Općine Ilidža Enes Dželilović.

Tog kobnog dana ubijene su četiri nedužne duše, četvero djece i to:  Azmir Brodarac (1976.), Sanela Hadžiomerović (1979.), Aldina (1979.) i Admir (1985.) Čolpa. Tom prilikom ranjeno je još četvero djece.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE