Obistinile se slutnje Zeničanina Harisa Bjeloglavića: Zaražen sam

Podijelite vijest

Vijest da je koronavirus ušao u Kantonalnu bolnicu Zenica izazvala je opravdanu zabrinutost brojnih građana u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), a posebno svih onih koji su proteklih dana bili hospitalizirani u zeničkoj bolnici. 

Međutim, pored njih mnoštvo je građana Zenice koji su boravili na klinici u Tuzli, gdje je i zabilježen slučaj infekcije tamošnje medicinske sestre, u prilog čemu govori podatak da je danas zabilježeno sedam slučajeva infekcije u Zenici koji su povezani upravo sa Centrom za srce u Tuzli.

Među njima je i Haris Bjeloglavić, koji je bio u direktnom kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom, a njegova bojaznost bila je još veća nakon što je dobio groznicu.

ČITAJ JOŠ:  SDA održala skup u Zenici: Autobusi iz Ilijaša, Zavidovića...

Obavijestio je nadležne o simptomima, a jučer mu je uzet bris i poslan na testiranje. Danas je dobio potvrdu da je pozitivan na koronavirus. O tome kako se osjeća nakon potvrde da je inficiran koronavirusom, Bjeloglavić je o svom stanju govorio za “Avaz”.

Šok i nevjerica

-Šok! Nevjerica. Doslovno. Sve vrijeme sam se potajno nadao da će nalaz biti negativan. Obzirom da sam operisan i da imam određen način ishrane i terapiju, odbio sam ići u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica. Od te bolnice imam traume. Rekao sam da me stave u bilo koji drugi izolatorij, prihvatit ću, u bolnicu ne želim da idem – priča nam Bjeloglavić.

ČITAJ JOŠ:  U MZ Lokvine svečano otvoreno igralište 

Ističe da mu sve ovo teško pada, ali i da sada mnogo strahuje za svoju porodicu sa kojom ke bio u kontaktu dok nije znao da je zaražen.

-Simptomi su se prvo javili meni, a potom i supruzi. Najviše me strah što sam bio u kontaktu sa roditeljima. Niko da se zapita šta je sa mojom porodicom?! Garantujem da su i oni zaraženi, a niko ne pomišlja da ih testira. Samo preporuka da ostanu kući – govori on.

Sedam novih slučajeva

Iako nije mogao ni slutjeti da će biti pogođen pandemijom koronavirusa i da je još uvijek u šoku, na kraju razgovora, ipak, vjeruje u bolje sutra.

-Iskreno, nadam se da će ovo proći i da će se pozitivno završiti za sve nas. I da ćemo se uskoro vratit normalnim životima – zaključuje Bjeloglavić.

ČITAJ JOŠ:  Prof. dr. Sinanović: Osobe koje su imale COVID-19 u većem riziku od ...

Podsjetimo, na Kliničkom centru u Sarajevu potvrđeno je sedam novih slučajeva infekcije koronavirusom u Zenici.

Kako su pojasnili iz Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), infekcija je potvrđena kod dva pacijenta koji su otpušteni iz Centra za srce u Tuzli, te kod pet osoba koje su u rodbinskoj vezi sa inficiranim pacijentom koji je prošle sedmice hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici Zenica, a koji je, također, boravio na klinici u Tuzli.

Avaz – D.PAŠALIĆ


Podijelite vijest