velja nevolja blicrs
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 7:20
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

U srbijanskoj javnosti izašao je audiosnimak na kojem su otkriveni jezivi detalji povezani sa klanom zloglasnog Veljka Belivuka, poznatiji kao Velja Nevolja.

NER FIT

Upoznali su se na južnoj tribini, formirali grupu “Janjičari” i preuzeli Partizanov jug. Onda su to iskoristili da regrutuju vojsku navijača za svoje prljave poslove, piše Informer.

Kriminal je brzo potisnuo navijanje i Grobari su postali ispostava mafijaškog “kavačkog klana”.

Veljko Belivuk u snimcima tvrdi da su on i Aleksandar Stanković poznatiji kao Sale Mutavi, oslobodili fudbalere i navijače terora koje su ranije vođe primenjivale. Velja Nevolja ovako opisuje prvi susret s kasnije ubijenim Stankovićem:

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Ja sam Sale. Drago mi je, Velja. Ja sam Sima. Tadašnji isto jedan od vođa Sima Srbija. Kaže Sale: “Sima bi volio da jednog dana ti i ja preuzmemo priču. Pošto smo jedini i fizički i mentalno i svakako sposobni da izguramo tu priču.” To je bila prva naša rečenica koju smo progovorili. Znači prva, baš prva, i od tog dana mi krećemo druženje. Jer vidimo da sve što mi radimo prolazi. Ne u negativnomsmislu da prolazi, već sklapale nam se kockice. To je i njemu i meni bilo novo”, spominje se između ostalog u ovom audiosnimku. Cijeli možete poslušati na OVOM linku.

LIDER