Objavljen javni poziv za zapošljavanje u BiH, na raspolaganju milion dolara

Objavljen javni poziv za zapošljavanje u BiH, na raspolaganju milion dolara

Objavljen je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u cilju uključivanja dugoročno nezaposlenih žena i muškaraca na tržište rada. Poziv za dostavljanje prijedloga projekta sastavljen je u okviru projekta “EU4Employment” (“EUzaZapošljavanje”) koji financiraju Europska unija (EU) i Švedska, a realizira Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH). Poziv upućuje MOR koji provodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda postupak korištenja dodijeljenih bespovratnih financijskih sredstava (grantova).

Projekt “EUzaZapošljavanje” je usmjeren prema poboljšanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uvjeta teško zapošljivih osoba u BiH. Realizacijom projekta MOR očekuje da će doprinijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje mladih (15 – 29 godina), žena iz ruralnih sredina, osoba s invaliditetom, Roma, dugoročno nezaposlenih, korisnika socijalne pomoći i drugih ranjivih pojedinaca u Bosni i Hercegovini.

Cilj poziva je osigurati kreiranje i provedbu integralnog programa aktivacije, obuke i zapošljavanja dugoročno nezaposlenih osoba (starosti od 15 do 64 godine). Ukupni iznos potpore koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva (LOT 5) je 1 milijun američkih dolara i raspodijelit će se na najmanje četiri projektna prijedloga.

Iznosi grant sredstava kreću se od 200.000 minimalno do 250.000 američkih dolara maksimalno, bez dodatnog sufinanciranja iz vlastitih sredstava u okviru ovog programa. Poziv, sva popratna dokumentacija i dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici eu4employment.ba, a rok za dostavljanje punog projektnog prijedloga je 4. ožujka 2024. do 17 sati.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica