Objavljen snimak kada je Kenin Lukač potegao pištolj na Asmira Murtovića: Neko ga nagovara da izvrši likvidaciju?

Mafijaška likvidacija Kenina Lukača, koja se prošle sedmice dogodila u sarajevskom naselju Pofalići, uznemirila je građane Sarajeva.

Sead Adilović, Asmir Murtović i Vedad Višnjić, osumnjičeni za likvidaciju Kenina Lukača, svojevoljno su se predali policiji, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo je od kantonalnog Suda tražilo određivanje mjere pritvora za osumnjičene.

U međuvremenu, portal Oslobođenja je došao u posjed videosnimka na kojem se vidi kako je Kenin Lukač potegao pištolj na Asmira Murtovića. Lukač je pištolj potegao prvo u Murtovićevo lice, a za tim i u leđa.

Nekoliko sati prije nego što je likvidiran, Lukač je u sarajevskom naselju Nova Otoka vrebao Asmira Murtovića. Prema izjavama osumnjičenih za Lukačevu likvidaciju, njega je neko nagovarao da ga likvidira.

Snimak pogledajte OVDJE.

Na licu mjesta likvidacije Kenina Lukača pronađeni su tragovi krvi koji ne pripadaju njemu i vrlo vjerovatno pripadaju Adiloviću a pravu dinamiku događaja pokazaće vještačenja.

Prema izvoru bliskom Tužilaštvu KS-a nije bilo nikakvog policijskoj opkoljavanja i pronalaska osumnjičenih već su se oni sami predali kod restorana Esmeralda na Stupu.

Podsjećamo, tužitelj Feđa Fejzagić je istakao kako Tužilaštvo KS još uvijek utvrđuje na koji način je došlo do ranjavanja Seada Adilovića, s obzirom da Kenin Lukač nije pucao u njega.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE