Objavljen tender za sanaciju ceste Zenica – Vjetrenice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona – Kantonalna direkcija za ceste je danas objavila tender za javnu nabavku radova sanacije i modernizacije dijela regionalne ceste R441 Zenica – Vjetrenice.

Ovim projektom, ukupne vrijednosti 420 hiljada KM,predviđeno je da se izvrši sanacija i modernizacija kolovoza na ovoj dionici regionalne ceste, izvrši gradnja određenih cestovnih objekata, te da se izgradi moderno autobusko stajalište u MZ Čajdraš, u blizini tamošnje Crkve u Župi „Srca Isusova“.

Sanacija ove saobraćajnice je vrlo bitna zbog činjenice da suovom putnom komunikacijom Zenica i Zeničko-dobojski kanton povezani sa susjednom općinom Vitez i Srednjobosanskim kantonom.

„Smatram da je sanacija ove ceste od izuzetnog značaja zbog naših građana koji koriste ovu komunikaciju između dva susjedska grada i kantona, ali posebno zbog toga što doprinosi razvoju privrede i poboljšanju uslova za poslovanje“, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

GODISNJICA
MARKETING