OBJAVLJEN TERMIN DŽENAZA: Mirsad ubio suprugu i sebe, ostalo sedmero siročadi

ss 5

Tijela Mirsada (50) Bajrića i njegove supruge Enise (44), pronađena su jučer ujutro u mjestu Krševi, Bistrica u Žepču.

Pored tijela muškarca pronađena je automatska puška, a prema preliminarnim rezultatima istrage motiv za zločin je preljuba.

Kako nezvanično saznajemo žena je policiji poznata po prosjačenju, dok je muškarac bio sklon alkoholu.

Iza supružnika je ostalo sedmero djece koja su u vrijeme zločina bili kod rođaka. Ostali su im sinovi: Enes, Mirel, Osman, Ismet, Antonio te kćerke: Vanesa i Marizela.

Mrtve supružnike Izeta i Enisu jučerje u 9.30 sati pronašao rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Policija je u kući koju su Bajrići unajmili od rođaka pronašla četiri puščane čahure. Tijelo žene zatečeno je u hodniku i imala je dvije prostrijelne rane na glavi.

https://crna-hronika.info/prve-fotografije-sa-mjesta-zlocina-muskarac-ubio-suprugu-radi-preljube/244924/embed#?secret=tU5jNT7kni

Izet je bio iza vrata i kako saznajemo on je sebi hitac ispalio u grudi.

Kako su ispričale komšije, proteklih dana, nisu viđali Izeta u kući. Sinoć, kada se zločin desio, čuli su pucnjavu, ali nisu mogli utvrditi odakle je dolazila.

Ova saznanja je potvrdila Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, kazavši da je nakon dojave o ovom događaju na lice mjesta izašla ekipa Sektora kriminalističke policije koja je, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK, obavila uviđaj.

Dženaza će se obaviti u ponedjeljak u Zavidovićima.