Objavljena fotografija rahmetli Ismeta Bajramovića Ćele i Mirsada Terze iz KPZ-a Zenica

Objavljena fotografija rahmetli Ismeta Bajramovića Ćele i Mirsada Terze iz KPZ-a Zenica

Na društvenoj mreži Facebook objavljena je fotografija rahmetli Ismeta Bajramovića Ćele i Mirsada Terze iz vremena kada su bili u KPZ-u Zenica. Nije trebalo mnogo vremena da na ovu fotografiju uslijede brojni komentari. 

Inače, na stranici Wikipedije piše da je Ismet Bajramović, zvani Ćelo, rođen  26. aprila 1966. u Sarajevu, a da je preminuo 17. decembra 2008. godine u Sarajevu, kada je izvršio samoubistvo, pucavši sebi u sljepoočnicu iz pištolja u svom stanu.

Piše i da je bivši komandant Vojne policije Armije Republike BiH. 

Bajramović je u julu 1985. osuđen na zatvorsku kaznu od 11 godina zbog brojnih krivičnih djela. Zatvorsku kaznu odležao je u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici. Iz zatvora je izašao 1991. godine.

Na ovoj stranici piše, također, da se Bajramović početkom rata istaknuo u dvije odlučujuće bitke za Sarajevo, 2. maja 1992. godine, kada se na Skenderiji vodila bitka za Predsjedništvo BiH s niškim specijalcima Jugoslavenske narodne armije, a drugu značajnu ulogu imao je u Pofalićkoj bici 16. maja 1992. godine. 

Početkom 1993. , smijenjen je sa mjesta komandanta Vojne policije Armije RBiH. Tadašnji komandant Prvog korpusa Armije RBiH Mustafa Hajrulahović Talijan predlagao je na sastancima da vojnici iz Bajramovićeve jedinice uđu u sastav 101. brigade, kojom je komandovao Nedžad Ajnadžić ili u Prvu brdsku Muje Zulića.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE