Objavljena SMS prepiska ucjena / Begić zatražio saslušanje funkcionera SNSD-a i kćerke Milorada Dodika

41D9349E B302 4E0F AC10 1431111036FE

Ivan Begić, čiji privatni video je objavljen nedavno, podnio je krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa Alternativne televizije Banjaluka, Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca, i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com. Prijava je, kako se u njoj navodi, podnesena zbog krivičnih djela povreda ravnopravnosti građana, izlaganje opasnosti, neovlašteno korištenje ličnih podataka i javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, a u vezi sa krivičnim djelom ucjena, piše Oslobođenje.

Advokati koji zastupaju Begića zatražili su od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da budu dostavljena imena policajaca koji su vršili službene radnje kao i spisak preduzetih službenih aktivnosti, nakon prijavljivanja ucjene preko SMS poruka koje je Begić prijavio u septembru. Od Tužilaštva je, kako piše Gerila.info, traženo i da dostavi spisak do sada u ovom predmetu preduzetih aktivnosti.

Isti izvor navodi i to da se znaju imena osba koje su slala poruke Begiću zahtjevajući prvo 500.000 a zatim i 1,5 miliona eura u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog video sadržaja koji ga kompromituje, te da iste osobe vode i neke od novootvorenih internet sajtova na kojima se objavljuju prorežimski tekstovi i saopštenja.

Begić je potvrdio za Gerila.info da je tražio da Tužilaštvo kao svjedoke sasluša Goricu Dodik, kćerku Milorada Dodika, Dragoslava Topića, odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i Mladena Ilića, SNSD-ovog predsjednika Skupštine grada Banjaluka, zbog toga što su oni na društvenim mrežama najavljivali objavljivanje spornog video snimka.

Nakon toga se oglasila i kćerka Milorada Dodika:

“Begić traži da svjedočim i jedva čekam da kažem istinu, samo me zanima hoće li on objaviti moje svjedočenje s obzirom da istinu ne objavljuje”.

Gerila.info je objavila i SMS prepisku.

CFF4490B EC03 416E B1CE DF048915E4AA
Prethodni članakPremijer liga zabilježila rekordan broj zaraženih koronavirusom
Sljedeći članakErdoan: Kurs će biti veći, nijedan turski državljanin neće morati premještati svoju ušteđevinu iz turske lire u stranu valutu