Objavljeni registri izabranih, imenovanih i zaposlenih u javnom sektoru SBK-a

sbk 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tim Vlade Srednje-bosanskog kantona (SBK) za sprječavanje korupcije, u saradnji i uz podršku Misije OESS-a u BiH danas je u Travniku prezentirao Registar imenovanih osoba u SBK, kao i Registar svih zaposlenih u javnom sektoru u SBK.

Ovime su po prvi put javno dostupni podaci izabranih i imenovanih osoba, ali i svih zaposlenih u javnom sektoru, poput radnog mjesta, stručne spreme i plaće.

Koordinator Tima Vlade SBK za sprječavanje korupcije Haris Hrustanović kazao je kako je Registar još uvijek nepotpun.

– U Registar smo unijeli više od 90 posto osoba, po odluci Vlade jasno je da će sve navedene kategorije morati biti u Registru, ako već nisu, pa tako i premijer i ministri u Vladi SBK. Svi čiji podaci nisu uneseni sigurno će biti – rekao je Hrustanović.

Premijer SBK Tahir Lendo je kazao kako aktivnosti za sprječavanje korupcije, odnosno akcijski plan ide dalje dok je predstavnik Misije OESS-a u BiH Mladen Marijanac kazao kako će OSCE i dalje pomagati institucijama u kantonu u borbi protiv korupcije.

GODISNJICA
MARKETING