Portal 072info

Objavljeni tenderi za izgradnju dionica Tarčin-Ivan i Poprikuše-Nemila, vrijednost 235 miliona eura

Istovremeno su raspisani i tenderi za usluge nadzora i tehničku pomoć na ovim dionicama autoceste. Rok za podnošenje prijava za sve tendere je 04.10.2018. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukupna vrijednost investicije za izgradnju ove dvije dionice iznosi 235 miliona eura, od čega je kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osigurano 120 miliona eura, a kod Evropske investicijske banke (EIB) 90 miliona eura. Ostatak sredstava je osiguran putem granta kojeg je odobrio Investicioni fond za Zapadni Balkan.

Početak radova se očekuje na proljeće 2019. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tunel Ivan pripada dionici između Tarčina i Konjica i nastavak je planirane dionice autoceste koji se završava sa mostom M2. Tunel je dvocijevni tunel sa dvije prometne trake i proći će kroz planinski prijelaz Ivan Sedlo. Po izlasku iz tunela trasa autoceste se privremenom saobraćajnicom spaja sa magistralnom cestom M17, koja označava kraj ove dionice.

Dionica Poprikuše – Nemila počinje sa petljom Poprikuše, prelazi preko postojeće magistralne ceste M17 i lokalne saobraćajnice vijaduktom dužine 168 m. Poslije trasa ulazi u tunel Golubinja (dužine 3.500 m). Dionica prelazi mostom dužine 218 m preko magistralne ceste i rijeke Bosne, prelazi preko željezničke pruge vijaduktom dužine 108 m. Nakon vijadukta poddionica se završava uklapanjem u sljedeću poddionicu Nemila – Vranduk.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME