Portal 072info

Obje strane jednake: Trik za oblikovanje savršenih obrva

Čupate li obrve sami ili se prepuštate u ruke stručnjakinja? Ako spadate u ovu drugu skupinu, imate dvije opcije dok traju izolacija i mjere kojima se čini sve kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, možete ili zapustiti obrve i čekati odlazak vašoj omiljenoj kozmetičarki ili uzeti pincetu u ruke.

Ako ste odabrali drugu opciju, možda vam na putu do savršenih obrva pomogne i jednostavni trik za iscrtavanje savršenog oblika koji donosimo u nastavku.

Genijalka koja stoji iza ovog trika je beauty blogerica Promise Tamang, podijelila ga je prije više od dvije godine, ali sada se nalazimo u situaciji u kojoj možda više nego ikad prije trebamo pomoć u ovakvim situacijama.

Oblikovanje jednakih obrva - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baOblikovanje jednakih obrva

Za iscrtavanje savršenog oblika ona je koristila samo pincetu i gel za iscrtavanje obrva. Ako za obrve koristite sredstvo u prahu, možete ga pomiješati s malo vazelina.

Prvi korak je taj da premažete rub pincete proizvodom kojim inače iscrtavate i popunjavate obrve. Obloženi rub pincete zatim povucite od unutrašnjeg ruba obrva prema njihovom drugom rubu.

Kada se približite rubu, stisnite pincetu kako bi se dvije paralelne linije spojile.

Isto ponovite i s druge strane i dobit ćete savršene obrise.

Promise Tamang iskoristila je ovaj trik za popunjavanje obrva što je također super opcija ukoliko želite “deblje”, odnosno punije obrve.  U nastavku pogledajte video zahvaljujući kojem će vam dodatno pojasniti postupak.

Avaz

Podijelite članak
  • 9
    Shares

Počitajte još

PREKO 6,5 MILIONA POZITIVNIH Trenutno više izliječenih nego zaraženih korona virusom

072info

Studija pokazala: “Trumpov” lijek pokazao se beskorisnim u sprječavanju zaraze

072info

Samo pet klubova testiralo igrače na koronavirus, a htjeli da se prvenstvo nastavi

072info