Portal 072info

Oblaci i kiša za 1. maj, spremite roštilje s nadstrešnicom

Narednih se dana u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.Kraj aprila i početak maja će biti osjetno svježiji za razliku od prethodnih dana, što građanima Bosne i Hercegovine teško pada zbog prvomajskog praznika. Promjenu vremena su osjetili već u petak, kada je mjestimice bilo ne samo kiše i poslijepodnevnog zahlađenja, nego i izraženijih pljuskova. 

Nestabilno će biti i sljedećih dana, tokom kojih će svakodnevno biti povremene mjestimične kiše, vjerovatno najčešće i u mnogim krajevima najobilnije tokom ponedjeljka i utorka.

Oblačaj i kišovit vikend

Danas će, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. 

Vjetar u Bosni slab do umjeren uglavnom sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 15 do 22 °C.

U ponedjeljak i utorak, 29. i 30. aprila, najavljeno je pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 11 do 17, na jugu do 19 °C.

Lokalni pljuskovi 1. maja

U srijedu 01. maja 2019. godine će, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa loklanim pljuskovima. Ukoliko ste planirali posjetiti neko izletište povodom 1. maja, budite spremnii na kišu, te ponesite adekvatnu opremu.

Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu do 12, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 14 do 19 °C.

Podijelite članak
  • 55
    Shares

Počitajte još

Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

Redakcija

Prva grupa hadžija stigla u BiH: “Velike emocije, čovjek bi se odmah vratio”

Redakcija

Na Sarajevski aerodrom doputovala prva grupa hadžija iz Sarajevskog muftiluka

Redakcija