Portal 072info

OBN TV – LP: Real Madrid – Atletico Madrid – gost u studiju Jasmin Baković

U srijedu 22. aprila u programu TV OBN možete pogledati direktan prijenos duela sa Santiago Bernabeu stadiona između madridskih rivala Reala i Atletica. U prvom susretu na Vicente Calderonu nije bilo golova ali uzbuđenja nije manjkalo. Najbolju priliku propustio je Gareth Bale koji je u prvom poluvremenu izašao sam pred Oblaka ali slovenački golman je zaustavio njegov šut. Ta odbrana mogla bi puno koštati Kraljevski klub, koji je u drugom poluvremenu bio u podređenom položaju. Osim toga, na terenu smo vidjeli pravi mali rat a najgore je prošao Mario Mandžukić kojeg su u nekoliko navrata udarali igrači Reala, Sergio Ramos i Dani Carvajal.

Gost večeri je Jasmin  Baković, generalni sekretar N/FSBIH, nekada vrlo perspektivan nogometaš,  sada još bolji na izuzetno važnoj funkciji, na zadovoljstvo svih koji prate BH nogomet. Nakon njegovog dolaska na mjesto generalnog sekretara sve je krenulo nabolje, učestvovao ja zajedno sa ljudima iz FIFE i UEFE u kreiranju Komiteta za normalizaciju, uključio  Osima, Bajevića i Hadžibegića.

Sa novim predsjednikom N/FSBIH Dinom Begićem  postavio je jasne ciljeve kad je u pitanju Premier Liga BIH. Stvorili su harmoniju koja je rezultirala odlaskom na SP u BRAZIL.

Rad saveza i njegovih komisija od UEFE dobivaju konstantne pohvale, tako da je naš savez sada u kategoriji za primjer kod UEFE i FIFE a g. Baković izuzetno cijenjen u Nyonu i Cirihu.

Sve to je garancija da nas u srijedu očekuje spektakl u programu TV OBN.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box