AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

U Topčić Polju jučer je održana svečanost povodom završetka projekta obnove stambenih jedinica u kojem su učestvovali donatori: Federalni zavod PIO/MIO Mostar, Savez udruženja penzionera Federacije BiH, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice ZDK, Crveni polumjesec Ujedinjenih arapskih emirata, Crveni križ Federacije BiH, HO „Merhamet“ MDD, PPU „Džananović“ d.o.o. Zenica, „Elko-Marić“ d.o.o. Mostar, Sand Bau PUD Zenica „DSM-Trade“ d.o.o. Kakanj, „Srda-Comerc“ d.o.o. Zenica, Inženjerski bataljon Oružanih snaga BiH i JP VIK Zenica.

t-polje-d
U maju prošle godine u vrijeme prirodne nesreće, tri buična potoka su nanijela milione tona mulja i pješčanog nasipa i bukvalno zatrpala naselje.
Tada je zatrpano 50 kuća i skoro toliko ih je i oštećeno.

Prioritet Općine Zenica bio je sanacija nastalih šteta i uklanjanje nanosa kojim su kuće bile zatrpane. Nakon toga krenulo se sa sanacijom objekata.
Projektom sanacije obuhvaćena je 91 kuća, a uloženo je oko 600 000,00 KM.

Zaim Skopljak, predsjednik mjesne zajednice Topčić Polje je zahvalan lokalnoj zajednici, donatorima i mještanima koji su doprinijeli da danas iz Topčić Polja u svijet ode sasvim druga, toplija i ljepša slika, od one prije godinu dana.

Zahvaljujući naporima lokalne zajednice, brojnim donatorima i mještanima stvoreni su uslovi za nastavak svakodnevnih aktivnosti stanovništva u Topčić Polju.

U ime Grada Zenica gradonačelnik Husejin Smajlović je u znak zahvalnosti svim donatorima uručio zahvalnice. Tom prilikom poručio je mještanima da se aktivnosti lokalne zajednice u Topčić Polju ovim ne završavaju. Bit će nastavljene i u narednom periodu.