AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Oboabona smatra da su Brazil i Španija najveći favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali dodaje da su sve druge reprezentacije prošle kroz teške kvalifikacije i da svi imaju pravo da se nadaju peharu

Nigerijski reprezentativac Godfrey Oboabona vjeruje u uspjeh svoje reprezentacije na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu, ali i naglašava da će morati dati maksimum od sebe jer igraju sa golgeterskim reprezentacijama Argentine i BiiH u grupi, te sa Iranom koji se ne smije potcjeniti.

Dvadesetrogodišnji defanzvac koji igra u turskom klubu Caykur Rizespor tvrdi da sve reprezentacije, pa i Nigerija imaju šanse da osvoje SP.

„Imamo šanse da prođemo u drugu fazu takmičenja. Argentina i BiH imaju veoma dobre igrače. Utakmice protiv njih će biti veoma teške. Cilj nam je da se provučemo između njih i da prođemo grupnu fazu takmičenja, a tada bi nam i motivi i apetiti porasli, te bi sve bilo moguće“, kazao je Oboabona za AA.

Naglasivši da ga očekuje težak zadatak da čuva fudbalske velemajstore poput Messija i Edina Džeke, Oboabona je kazao da je svjestan da će morati da zaustavi ponajbolje svjetske napadače današnjice i da vjeruje da će uspjeti u tome.

„Igrao sam nekoliko zapaženih utakmica ove sezone u turskoj ligi, ali najbolje od mene ćete vidjeti na Mundijalu“, poručio je Oboabona.

On smatra da su Brazil i Španija najveći favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali dodaje da su sve druge reprezentacije prošle kroz teške kvalifikacije i da svi imaju pravo da se nadaju peharu.

„Svi će dati svoj maksimum i neće biti lakih protivnika za bilo koga. I mi imamo šansu da se popnemo na svjetski tron, ma šta drugi mislili o tome. Nigerija vjeruje u to“, zaključio je Oboabona.