Portal 072info

Oboabona: Imamo šanse da prođemo grupu, nadam se da ću zaustaviti Messija i Džeku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oboabona smatra da su Brazil i Španija najveći favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali dodaje da su sve druge reprezentacije prošle kroz teške kvalifikacije i da svi imaju pravo da se nadaju peharu

Nigerijski reprezentativac Godfrey Oboabona vjeruje u uspjeh svoje reprezentacije na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu, ali i naglašava da će morati dati maksimum od sebe jer igraju sa golgeterskim reprezentacijama Argentine i BiiH u grupi, te sa Iranom koji se ne smije potcjeniti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dvadesetrogodišnji defanzvac koji igra u turskom klubu Caykur Rizespor tvrdi da sve reprezentacije, pa i Nigerija imaju šanse da osvoje SP.

„Imamo šanse da prođemo u drugu fazu takmičenja. Argentina i BiH imaju veoma dobre igrače. Utakmice protiv njih će biti veoma teške. Cilj nam je da se provučemo između njih i da prođemo grupnu fazu takmičenja, a tada bi nam i motivi i apetiti porasli, te bi sve bilo moguće“, kazao je Oboabona za AA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naglasivši da ga očekuje težak zadatak da čuva fudbalske velemajstore poput Messija i Edina Džeke, Oboabona je kazao da je svjestan da će morati da zaustavi ponajbolje svjetske napadače današnjice i da vjeruje da će uspjeti u tome.

„Igrao sam nekoliko zapaženih utakmica ove sezone u turskoj ligi, ali najbolje od mene ćete vidjeti na Mundijalu“, poručio je Oboabona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On smatra da su Brazil i Španija najveći favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali dodaje da su sve druge reprezentacije prošle kroz teške kvalifikacije i da svi imaju pravo da se nadaju peharu.

„Svi će dati svoj maksimum i neće biti lakih protivnika za bilo koga. I mi imamo šansu da se popnemo na svjetski tron, ma šta drugi mislili o tome. Nigerija vjeruje u to“, zaključio je Oboabona.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)