3 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini oglasio se saopćenjem u kojem je navedeno da su 23 fudbalera sporazumno raskinula ugovore sa Olimpikom.

– Dana 21.5.2021. godine sarajevski premijerligaš Olimpik donio je odluku o napuštanju Premijer lige BiH. Već idući dan, predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini održali su sastanak s igračima prvog tima ovog kluba, te članovima stručnog štaba. Deset dana nakon odluke kluba, želimo informirati javnost o realiziranim aktivnostima vezano za naše članove.

Dogovoreni su sporazumni raskidi saradnje između FK Olimpik i 23 igrača, koji su ugovorom bili vezani za klub. Osim pomenutih fudbalera, još četiri igrača bili su članovi prvog tima. Od toga, dvojica su bili na posudbi, te nemaju finansijskih potraživanja, a druga dvojica su strani državljani, te je SPFBiH pokrenuo međunarodne procese kako bi se utvrdili iznosi njihovih dugovanja i riješili ugovorni statusi – naveli su iz Sindikata.

Kako su najavili, igrači neće ostati bez zarađenog novca.

– Sporazumni raskidi saradnje sa 23 igrača dogovoreni su na pune iznose njihovih dugovanja, a naša organizacija pronašla je načina kako da osigura isplatu potraživanja igračima, što će se, vjerujemo, realizirati u nadolazećim mjesecima – između sotalog su rekli iz Sindikata i napomenuli da su čelnici Olimpika bili jako korektni.