Portal 072info

Oboren ukrajinski avion, poginulo 49 komandosa (VIDEO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su prilikom pripreme za slijetanje “teroristi pokvareno i podlo, PVO i vatrom iz oružja velikog kalibra, pogodili vojni transportni avion”.

Četrdeset devet ukrajinskih vojnika poginulo je pošto su protekle noći proruske snage oborile transporter “Il-76” koji je trebalo da sleti na aerodrom u Lugansku na istoku Ukrajine, javio je Reuters, pozivajući se na predstavnika za štampu ukrajinske vojske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prethodno je agencija Ukrinform prenijela saopštenje Ministarstva odbrane da su “u noći 13. na 14. juni prilikom pripreme za slijetanje na aerodrom u Lugansku teroristi pokvareno i podlo, vatrom iz protivavionskog i oružja velikog kalibra, pogodili vojni transportni avion Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Il-76, koji je prevozio lični sastav” vojske, a da su u avionu bili vojska, tehnika, oprema i prehrambeni proizvodi.

Na Youtubeu se pojavio i snimak navodnog obaranja ukrajinskog transportnog aviona na kojem se na noćnom nebu vidi dejstvo PVO, a potom i užarena buktinja koja pada na zemlju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rukovodstvo Ministarstva, Generalštaba i komande vazduhoplovstva izrazilo je saučešće porodicama poginulih vojnika, navela je agencija.

Ukrinform je naveo da je ranije saopšteno da je u avionu bilo približno 30 komandosa i članova posade.

“Iljušin-76” je vojni transporter sa sedam članova posade a može da prevozi 167 vojnika sa ličnim naoružanjem, podsjeća ruska agencija RIA Novosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)