OBRATITE POZORNOST: 10 najčešćih snova i koje je njihovo značenje u stvarnosti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Među najčešće snove ubrajaju se padanje, golotinja u javnosti, ispadanje zubi, smrt, kašnjenje ili potjera. Otkrijte koje značenje takvi snovi nose sa sobom

iY7kpuhN_sannn_475_316_85_s_c1
Snovi o padanju ili utapanju

Ovaj je tip snova jedan od najčešćih, a povezuje se i s mitovima poput onog da se u snu može umrijeti ako padnemo ili se utopimo. Obično se u snu javlja i strah, mada nije nužno. Tumači snova kažu da ako sanjate taj san morate procijeniti trenutnu situaciju u svom životu. Vjerojatno se ne osjećate sigurno ili vam nedostaje podrške, a san se često javlja uslijed novih situacija i osjećaja povezanih s njom.

Golotinja u javnosti

U ovom su snu ljudi potpuno ili djelomično goli, a može se osjećati nelagoda i sram pred drugima, ali i osjećaj slobode ili ponosa. San otkriva da se u stvarnom životu osjećate izloženo ili ranjivo, ili pak da vas je strah otkriti previše toga o sebi da to drugi ne bi iskoristili. Često se javlja kod važnih događaja u životu, poput vjenčanja, rastave ili promjene posla.

Pokvareni zubi ili njihovo ispadanje

Snovi o zubima su poprilično česti, a osobito su strašni oni o ispadanju zubi. Prema nekim tumačenjima snovi o zubima se povezuju s niskim samopouzdanjem te strahom od toga da smo u stvarnom životu neprivlačni ili nepoželjni. U dubljem značenju, oni otkrivaju osjećaj gubitka moći ili srama.

Potjera

Snovi u kojima nas netko lovi mogu biti užasavajuće iskustvo i prava noćna mora, a prilično su česti. Progonitelj može biti netko poznat ili nepoznat, životinja ili duh. Značenje ovog sna je da vas u stvarnom životu netko ili nešto (poput vlastitih osjećaja) ugrožavaju. Da bi otkrili tko vas progoni, treba se zapitati od koga osjećamo prijetnju u stvarnom životu.

Bolest ili smrt

U ovom snu netko od naših bližnjih ili mi sami bolujemo ili pak umiremo. To je relativno čest san koji se pojavljuje vezano uz strahove o mogućim bolestima ili gubitku bližnjih u stvarnom životu. Ovaj se san može shvatiti kao upozorenje i podsjetnik za vođenje bolje brige o zdravlju. Alternativno, netko drugi tko umire u našem snu predstavlja dio naše ličnosti koja nestaje uslijed važnih životnih promjena.

Kašnjenje

Kašnjenje na put, posao ili važan događaj čest je san koji prije označava frustraciju i bespomoćnost nego strah. Označava strah od gubitka povjerenja drugih u vas, sumnju u vlastite sposobnosti te razmišljanje o neuspjehu. Najčešće se javlja uslijed donošenja nekih važnih odluka.

Padanje na ispitu

Ovaj san se javlja tijekom cijelog života, nevezano koliko je dugo vremena prošlo od školovanja. Postoji nekoliko scenarija sna, bilo da ste na ispitu nepripremljeni, kasnite na njega ili ne možete pronaći gdje se održava, značenje je uvijek isto. Tumači snova kažu da je on rezultat osjećaja testiranja u stvarnom životu, tako da netko ocijenjuje naše ponašanje, bilo na poslu ili u ljubavi.

Izgubljeni ili zatočeni

Ovaj česti san obično se javlja uslijed konflikta i svađi u stvarnom životu, osobito ako niste donijeli nikakve odluke u vezi toga. San o zarobljenosti očiti je primjer osjećaja bespomoćnosti, a motivira na preuzimanje kontrole i donošenja važnih odluka.

Pokvarena oprema

Računalo, mobitel ili druga oprema koja ne radi čest su motiv u snovima. Prema tumačenjima, ono označava strah od gubitka dodira sa stvarnošću, ili pak da nešto u našem životu ne funkcionira kako bi trebalo. Može se javiti i uslijed tjeskobe zbog povezivanja s nekim tko nam se sviđa te straha od odbijanja.

Problemi s autom

Bilo da su na vašem automobilu “otišle” kočnice, on ne želi upaliti ili ste izgubili kontrolu nad vozilom, san simbolizira nešto što biste u svom životu trebali popraviti, jer osjećate da zbog toga ne možete krenuti dalje i ostvariti svoje ciljeve.

24sata.hr