o
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 5, 2022 @ 19:20
KATEGORIJA: BiH / Sport

Selektor naše rukometne reprezentacije Ivica Obrvan najavio je sutrašnji duel (16.45 sati) protiv Hrvatske u Osijeku, u okviru “Croatia Cupa”.

Rasporediti minutažu

– Ne možemo putovati svi, ostat će dva dana u hotelu golman Nebojša Bojić, Marko Lukić i Aleksandar Milojević, nismo ih smjeli pustiti kućama, rekao je selektor Obrvan i dodao:

– Ostali smo na 22 igrača zbog opreza, da neko od njih može uskočiti ako se nešto dogodi. Nas 19 putuje na dobar turnir, sa jakim reprezentacijama. Dogodila se neobična okolnost na PCR testiranju, potvrdila se zaraza Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, a uprkos tome, oni su odlučili da se turnir igra. Želja mi je da rasporedim minutažu, da probamo na utakmicama uraditi ono što treniramo, da se ne bi ko povrijedio, da ne izlažemo naporima istu grupu igrača. Željet ćemo da se prikažemo u što boljem svjetlu, vjerujem da hoćemo.

Odlična vijest

Na posljednjem testiranju niko od naših reprezentativaca nije bio pozitivan.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Odlična vijest, živjeli smo u neizvjesnosti, ovo je period godine kada je mnogo ljudi u hotelu gdje treniramo. Druge reprezentacije imaju mnogo problema, svaki dan nosi nove neizvjesnosti. Zarazu možete pokupiti dok hodate kroz hodnik, nema pravila, to je na rubu regularnosti što se tiče uslova za pripreme za Euro. Od svakodnevnog testiranja, nošenja maski, smanjenog broja kontakata, čudni uslovi, ja bih rekao loši što se tiče priprema za Euro. Euro će imati puno poštekoća u okupljanju najboljih igrača. Nadamo se da ćemo mi izdržati, sedam-osam dana je ostalo, nadam se da neće biti novih zaraza, zaključio je Obrvan.

LIDER