Obuka pripadnika policije Mađarske i BiH

bih-sipa

U cjelokupnom toku uspješne saradnje, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ugostila je specijalističku alpinističku grupu Centra za borbu protiv terorizma (TEK) iz Mađarske.

Pod glavnim mentorstvom pripadnika Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, od 23. do 27. septembra u Sarajevu se održala zajednička obuka na temu “Alpinizam i speleologija“, na kojem su održane određene vježbe ovog projekta.

Ono što se stavljalo u prvi plan jeste i obuka koja je rezultirala nadogradnjom i usavršavanjem znanja i vještina iz oblasti alpinizma pripadnika obe pomenute policije, naručito u dijelu koji se odnosi na vertikalne upade timova u objekte.

Mirsad Vilić, komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e istakao je veliko zadovoljstvo što je SIPA imala priliku ugostiti kolege iz Mađarske i što su instruktori SIPA-e nesebično podijelili svoje znanje s njima, stekli iskustva, upoznali se te time sklopili saradnju.

Po kraju uspješno okončane ove izuzetno zahtjevne specijalističke obuke, komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e uručio je certifikate o prisustvu desetorici pripadnika TEK-a Mađarske, saopćeno je iz SIPA-e.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE