Portal 072info

Obustava saobraćaja u tunelu na autoputu kod Zenice

Vozači se upozoravaju na učestale odrone te se preporučuje opreznija vožnja. Tokom noći i jutra, zbog pada temperature, skreće se pažnja na moguće formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima.

Zbog redovnog održavanja tunela ‘1.mart’, večeras od 22.00 sata do  ujutro do 05.00 sati bit će zatvorena dionica autoputa A-1 Lašva -Zenica jug, u smijeru Lašva-Zenica.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na asfaltiranju regionalnog puta R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prijelaza do mosta Malešići), sutra (01.11.) od 07.00 sati do 02.11. do 20.00 sati, doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcem.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, zatim magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalni putevi: R-469 Živinice-Međaš, R-444 Podlugovi-Breza-Vareš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog  aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box