AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Od ponedjeljka traje potraga za tijelom Amara Kozlića, mladića koji je prošle subote, vraćajući se s drugovima iz diskoteke, upravljajući vozilom Audi, pod još nerazjašnjenim okolnostima, završio u rijeci Lašvi.

potraga-kozlic-3

Timovi Specijalne jedinice MUP-a tragaju za mladićem

Automobil s tijelima njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađeni su u Audiju, dok se za tijelom mladića iz Nemile kod Zenice danima intenzivno traga.

Porodica neutješna

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je neutješnu porodicu Kozlić, koja svakog dana očekuje neku vijest o svom sinu.

Otac Alija kroz suze je govorio o cijelom slučaju. Svakog trenutka očekuje da mu jave iz policije da je njegov sin pronađen.

– Nadam se da će ga pronaći. Minimalne su šanse da je živ. Opet, sve je u Božijim rukama. Teško nam je, ali život ide dalje – kaže Kozlić.

Kobne večeri sin je tražio od njega automobil da izađe s prijateljima u provod. Iako je prvo odbio, na kraju je sinu dao ključeve, uz dogovor da kući dođe do ponoći, jer su narednog dana zajedno trebali na posao.

– Javio mi se kada je stigao u Zenicu i da čeka prijatelje da krenu. Iz diskoteke se javio oko 21.15 sati i otad se više nije javljao. Poslije ponoći već sam počeo paničiti. Crne misli odmah su mi prošle kroz glavu. Čekao sam ga sve do šest sati – priča uplakani otac Alija.

Budući da nikad nije doživio nešto slično od sina, sumnjao je na tragičan ishod. Ipak, sutradan je prvo nazvao policiju i bolnice. Priželjkivao je da su pretučeni ili da im je neko oteo automobil, sve samo da se crne misli ne obistine.

Tražio automobil

Negativni odgovori iz bolnice i policije dodatno su ga zabrinuli. Potom je odlučio otići do Viteza. Tamo je, kaže, saznao da je u diskoteci bilo sve uredu. Izašli su oko 23.30 sati i otišli automobilom.

– Vraćajući se iz Viteza, tražio sam automobil u rijeci. Vjerujte, stajao sam 15 minuta na mjestu gdje su u ponedjeljak našli automobil s tijelima – govori Kozlić.

Ističe da je njegov sin bio vozač početnik i da se uvijek pridržavao pravila u saobraćaju. Dok pokušava shvatiti šta i kako je dovelo do slijetanja u rijeku, ističe da nikad neće zaboraviti ponedjeljak kada je saznao šta se dogodilo.

amar-kozlic-3

Amar Kozlić: Vozio Audi

– Otišao sam u policiju, rekli su mi da je moj automobil pronađen s tijelima dvojice mladiće i da mog sina nema u autu. Svaki dan molim Boga da se pronađe njegovo tijelo i obavi dženaza. Neizvjesnost nas ubija – kroz uzdahe, bolom shrvan, kaže otac Alija, koji nije smogao snage otići na mjesto nesreće.

Huso se pokušao odvezati

Kako priča Alija, mladi Huso iz Janjića pokušao je nakon slijetanja odvezati pojas i spasiti se iz automobila.

– Bio mi je njegov otac i pričao da su ga našli s rukama na pojasu koji je pokušavao odvezati u namjeri da se spasi. Ipak, sudbina je htjela drugačije – govori Kozlić.

Pojačan tim za potragu

Timovi Specijalne jedinice MUP-a ZDK šesti dan, po nepovoljnim vremenskim uvjetima, tragaju za nestalim mladićem. Uz pojačani tim ljudi pretražuju se brojne lokacije, od mjesta gdje je vozilo izvučeno i nizvodno. Na temperaturi vode od 4,5 stepeni ronioci, uprkos brzom toku Lašve i zamućenoj vodi, pretražuju dno rijeke u namjeri da pronađu tijelo.

Avaz.ba