bilinopolje
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 21, 2021 @ 17:30
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Nogometni savez Bosne i Hercegovine nešto ranije je saopćio kako će za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, koje naša selekcija igra protiv Finske i Ukrajine, biti dozvoljen puni kapacitet stadiona Bilino Polje.

NER FIT

Danas je krovna kuća bh. fudbala objavila detalje potvrde Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK u vezi s ovim utakmicama. Prema toj odluci navijači, između ostalog, neće moći unijeti rekvizite. 

– Nakon što je Nogometni savez Bosne i Hercegovine 15. oktobra ove godine Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona poslao zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona Bilino Polje u Zenici za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s Finskom i Ukrajinom, danas je na adresu Saveza stiglo zvanično odobrenje – navedeno je zvaničnoj stranici NS BiH.

Na stadion će moći ući samo navijači koji imaju: negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji

Tekst se nastavlja nakon reklame

NS BiH se obavezao da će osigurati sljedeće epidemiološke mjere:

prilikom ulaska i izlaska gledatelja sa stadiona potrebno je osigurati organizovan ulazak uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenje maske i držanje razmaka, dok će svi prisutni gledatelji na tribinama morati pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite.”Zmajevi” 13. novembra dočekuju Finsku, a tri dana kasnije Ukrajinu.

Objavljeni dokument
LIDER