Očevidac tuče u “Carpe Diemu” za 072info ispričao detalje incidenta: Bacio je čašu, a onda…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Malo sam bio neoprezan, bio sam bez obezbjeđenja i četiri čovjeka su me napala. Svakodnevica, reket. Ovim riječima je Eldin Vrače, federalni zastupnik i vlasnik zaštitarske agencije “AE” iz Zenice, komentirao napad četiri lica, koji su, kako je kazao, pokušali da ga reketiraju. 

– Motivacija je reketiranje, koje je u pokušaju konstantno i neke stvari koje meni nisu jasne u posljednje vrijeme, ali evo vidjet ćemo. Ono što je meni krajnje zanimljivo da nema još reakcije policije. O reketu svi šute, a svi pod reketom – kaže Vrače.

Na pitanje da li politika ima veze, kaže: 

– Da li je nešto da se ja isprovociram… Ne znam. Mislim, ja nisam čovjek koji šuti, ja sam privrednik 25 godina. Ja nisam čovjek koji će šutiti bilo kome. Ali je vjerovatno moja neopreznost, jednostavno tako bude u životu, po meni je to krajnji bezobrazluk. Mi postajemo divlji zapad. Ja smatram da je krajnje vrijeme da ljudi koji plaćaju poreze trebaju da imaju zaštitu države. A ne da se ta ista policija pozdravlja sa tim istim ljudima, grli, nasmijava i kaže meni “ti si kriv što hodaš bez obezbjeđenja”.

Dodaje da niko nije siguran. 

– Šta sad, čovjek pokrene biznis, šta treba da dopusti da ga te male grupe kockastih glava ugnjetavaju.

Vrače zadobio povrede glave i nosa

Imam povrede glave, nosa, dobio sam tri-četiri udarca. To nije dugo trajalo. Imam povrede glave da li su lakše ili teže nemam pojma, sutra idem magnet da radim. Sada hodam sa obezbjeđenjem, jedan, drugi, treći od mene na deset metara. A ko može platiti obezbjeđenje danas – kaže na kraju Eldin Vrače.

Međutim, kako nam je ispričao očevidac ovog incidenta, stvarno je nešto drugačije. Te večeri u “Carpe Diemu Boutique” nastupao je Neno Murić.

-Došla su četiri momka sa djevojkama – ženama, ranije su rezervisali stol, međutim, nije ih zatekao. Tu je već krenulo da se zateže – priča očevidac za 072info.

Ističe da je nakon kraće rasprave konačno pronađeno mjesto za sporne goste.

-Oni su stali za sto, nakon nekog vremena jednom momku slučajno je pala čaša na pod i razbila se. Nije konzumirao alkohol. Odmah mu je prišao Vrače i pitao ga da li to namjerno radi, da bi potom muškarac tada namjerno bacio času. U tom trenutku Vrače ga je uhvatio za vrat, da bi ga zatim momak udario tri-četiri puta Šakom u glavu – govori očevidac incidenta za 072info.

Potom su, dodaje, napustili objekat. Nakon nekog vremena, odnosno sat-dva kasnije, Vrače je otišao u Hitnu pomoć, izvadio ozljedni list, a potom se vratio i pozvao policiju.

-Momci su se vratili poslije, kada su čuli da je zvao policiju, da provjere zašto je zvao policiju tada a ne odmah – tvrdi očevidac incidenta za 072info.