Od 1. jula niže cijene u tržnim centrima u RS-u

Od 1. jula niže cijene u tržnim centrima u RS-u

rsz_1369301705390

U Republici Srpskoj, ono što predstoji  od 1. Jula jeste da će se u pojedinim tržnim centrima snizit  cijene određenih proizvoda u svojoj ponudi, koju pružaju potrošačima. Iz Ministarstva trgovine i turizma RS su uz to potvrdili da će na njihovu inicijativu, tržni centri u RS, prodavati i pružati  proizvode za koje se oni odluče po nižim cijenama, ali se ne precizira iznos pojeftinjenj, niti činjenica.

Slogan ove akcije nižih cijena jeste „Sniženo za Vas – društveno odgovorno“, a pomenuta akcija trajat će čak do 31.decembra 2013.godine.

Svaki od proizvoda s određenom nižom cijenom bit će posebno označen letkom na rafi svakog tržnog centra posebno, da bi tako kupcima bio što prepoznatljiviji.

Na sastancima je dogovoreno  da se svi oni dobrovoljno odreknu dijela dobiti od prodaje određenih proizvoda kako bi cijene tih proizvoda bile niže, a tako bi kupci znali kako i šta da kupe za svoje potrebe.

Iz tog resora navode da to, koji proizvodi će se prodavati po nižim cijenama i koliko će se sniziti cijene, je slobodna volja predstavnika tržnih centara, kao i samih prodavnica.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS