Portal 072info

Od 30 hiljada kandidata na izborima, on je najpopularniji

Od desetina hiljada kandidata na ovim izborima posebnu pažnju je privukao Konstantin Savić iz Teslića. Planove kako uspostaviti socijalno društvo podobno svakom poštenom građanu i kako suprotne obespraviti uz veliku dozu srčanosti postao je viralni fenomen.

“Ja iz srca volim čitati knjige i volio bih da mi neko od njemačkih stručnjaka pokloni knjigu Kapital od Marxa”, kazao je Konstantin Savić.

Iskren i bez pripremljnih govora, bez marketinških timova iza sebe krenuo je u trku za načelnika opštine Teslić. Od oko 30 hiljada kandidata za odbornike, načelnike i gradonačelnike Konstantin Savić je postao najpopularniji na društvenim mrežama. Video na kojem se predstavio u ovoj izbornoj kampanji pregledan je preko 280 hiljada puta. Uništena privreda, posrnulo pravosuđe i društvene anomalije su središte njegovog interesovanja.

Srčan i prostodušan prikaz istine u Konstantinovoj interpretaciji privukao je mlade ljude u Tesliću. Stariji i simpatizeri političkih opcija koji imaju svoje kandidate na ovim izborima skeptično gledaju na njegovu kandidaturu.

Konstantin je uvjeren da ova zemlja opet može postati socijalna. Da školstvo i zdravstvo mogu biti besplatni te da se neki projekti mogu realizovati i bez novca.

“Sva djeca da se nađu u određenom sportu. Evo ovdje teniski tereni da se otvore, šta fali i da svi igraju jer to je sitnica. To bi vam mogao neko i pokloniti da je stvarna namjera”, smatra Konstantin Savić.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box