Od četvrtka JKP GRAS i VODOVOD bez električne energije!

Od četvrtka JKP GRAS i VODOVOD bez električne energije!

a00727c05cfd9fc82f21dc2188b1e2bb_Picture-019_fhdrSarajevo — JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo saopćila je da će u  četvrtak, 29. augusta ove, zbog neizmirenih dugovanja obustaviti isporuku električne energije KJKP “GRAS” Sarajevo kojom će biti obuhvaćena i mreža za napajanje tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja.

Također, u četvrtak, 29. augusta ove godine bit će obustavljena i isporuka električne energije za upravnu zgradu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

Generalni direktor JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo Elvedin Grabovica u obrazloženju odluke o obustavi isporuke je naveo da menadžment JP EPBiH neće dozvoliti da zbog neodgovornosti, nestručnosti i nemara resornih kantonalnih ministarstava i uprava drugih kompanija, bude dovedeno u pitanje poslovanje JP EPBiH.

“Ukoliko se nemar odgovornih za ovakvu situaciju nastavi, JP EPBiH će zbog drugih, također biti kompanija s problemom u poslovanju. S obzirom na to da će obustava isporuke električne energije biti izvršena u još aktuelnoj sezoni godišnjih odmora i školskih raspusta, ovaj radikalni korak bi trebalo da bude poticaj odgovornim za ovu situaciju, da probleme dugovanja javnih preduzeća hitno riješe” – izjavio je Grabovica.

(StarMo)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS