Portal 072info

Od danas na snazi novi Zakon o radu u FBiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Federaciji BiH /FBiH/ danas stupa na snagu novi Zakon o radu, a iz Saveza samostalnih sindikata BiH, koji djeluje na teritoriji FBiH, poručuju da neće stajati skrštenih ruku i da će učiniti sve da ga izmijene ili ukinu.

„Radnici nisu sami i ne treba da se plaše. Nećemo dozvoliti da se ugroze radnička i osnovna ljudska prava“, rekao je predsjednik federalnog sindikata Ismet Bajramović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukoliko Vlada FBiH sa sindikatom ne dogovori najnižu cijenu rada i ne pokrene aktivnosti u vezi sa setom zakona koje sindikat traži, Bajramović je najavio proteste i traženje odgovornosti Vlade.

„Ukoliko, ne zbog Vlade već zbog poslodavaca, u opasnost dođu granski i opšti kolektivni ugovori, jedino nam ostaje generalni štrajk“, rekao je Bajramović za sarajevsko „Oslobođenje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je dodao da sindikat radi aktivno i priprema rješenja, a za 31. avgust najavljen je sastanak Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata na kojem bi trebalo da bude usvojen plan aktivnosti Sindikata u vezi sa usvojenim Zakonom o radu.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME