Od danas počinje primjena novih mjera u KS: Zabrana kretanja, zatvaranje ugostiteljskih objekata

sarajevo koronavirus mjere 3 696x373 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije odlukom Vlade Kantona Sarajevo produžene su postojeće i donesene nove mjere čija primjena počinje danas.

Večeras od 21:00 sat, pa sve do 5:00 sati, na snazi je zabrana kretanja u KS od koje su izuzeti uspolenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije koronavirusa, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

ČITAJ JOŠ:  Lijepa praksa u regiji: Porodicama preminulih od koronavirusa gradske vlasti daju 850 eura

Iz Vlade KS su kazali da svi uposleni kojima se proces rada odvija u smjenama moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21:00 uvečer pa do 5: 00 sati ujutro narednog dana.

Druga odluka koju je Vlada sinoć donijela odnosi se na potpunu obustavu rada svih ugostiteljskih objekata u narednih 15 dana. Međutim, bit će dozvoljena dostava hrane i pića za ugostitelje koji takvu uslugu imaju.

Donesen je i zaključak o produžavanju svih postojećih mjera koje su bile na snazi u Kantonu Sarajevo, a odnose se na obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenim prostorima, držanje fizičke distance, zabrane okupljanja i obustave nastave.

ČITAJ JOŠ:  Potpuno obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17

Vlada KS je Skupštini proslijedila na razmatranje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo kako bi se osigurale naknade poslovnim subjektima koji su ugroženi epidemiološkom situacijom.

GODISNJICA
MARKETING