Od juna letovi iz BiH za Eindhoven, Basel, Malmo i Dortmund

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Wizz Air, aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, danas je najavila pokretanje letova iz Banje Luke ka četiri destinacije.

Početak letova najavljen je za juni 2021. godine. Banja Luka će se na ovaj način povezati sa sljedećim gradovima: Eindhoven (Holandija), Basel/Mulhouse (Francuska), Malmo (Švedska) i Dortmund (Njemačka).

Mjesta na letovima ka ovim destinacijama već su u prodaji po cijeni već od 19,99 eura.

Ovi letovi će biti pokrenuti u junu 2021. i obavljat će se dvaput sedmično. Očekuje se da će nove rute stimulisati sektor vazduhoplovstva, kao i ugostiteljstva u regionu, dok će istovremeno putnicima iz Bosne i Hercegovine biti omogućeno da po najnižim cijenama s Wizzom putuju do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke.

Wizz Air je uveo i niz pojačanih higijenskih mjera za podršku fizičkom distanciranju tokom ukrcavanja, kao i za poboljšanu čistoću u avionu. Kao dio ovih mjera, putnici bi se trebali čekirati, svu kupovinu i plaćanja vršiti online da bi fizički kontakt na aerodromu sveli na najmanju moguću mjeru. 

Iako HEPA filteri u svim Wizz Air avionima filtriraju 99,97% virusa i bakterija u zraku letjelice, posada i putnici moraju nositi maske tokom cijelog leta.

Paulina Gosk, menadžerica korporativnih komunikacija u Wizz Airu, izjavila je:

“Oduševljeni smo što danas možemo najaviti četiri nove rute Wizz Aira iz Banje Luke za Eidhoven, Basel/Mulhouse, Malmo i Dortmund. Sigurni smo da će ove nove rute donijeti još više mogućnosti za sigurno putovanje. Današnjom najavom želimo naglasiti svoju posvećenost korisnicima u Bosni i Hercegovini i nastaviti pružati najniže moguće cijene, koje uvijek prati izvrsno iskustvo tokom leta. Zahvaljujući poboljšanim mjerama za zaštitu zdravlja, Wizz Airovi putnici mogu uživati u putovanju osjećajući se sigurno i ugodno”.