Od nedjelje “jeftinija” električna energija od 13 do 16 i od 22 do 07 sati

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH obavijestila je kupce električne energije koje snabdijeva da prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći sa 26. na 27. oktobar, dolazi i do promjene u primjeni viših i nižih dnevnih tarifnih stavova.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, električna energija utrošena radnim danima i subotom od 13 do 16 i od 22 do 07 sati, bit će obračunavana po nižoj tarifi.

Nedjeljom će za ovu kategoriju potrošnje, niža tarifa biti primjenjivana cijeli dan.

ČITAJ JOŠ:  Povratak zeničkih hadžija

Za ostale kupce JP EPBiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu i više, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te ostala potrošnja na 0,4 kV naponu i javna rasvjeta na 0,4 kV naponu), električna energija utrošena radnim danima od 22 do 07 sati, bit će obračunavana po nižoj tarifi.

Za ovu kategoriju potrošnje, niža tarifa će biti primjenjivana subotom i nedjeljom cijeli dan.

Cijena električne energije za domaćinstva koja imaju jednotarifna brojila, iznosi 12,82 feninga/kWh.

ČITAJ JOŠ:  Zeničanin Zahid Gašić peti put u Srebrenicu kreće biciklom

Za dvotarifna brojila cijena više tarife iznosi 16,02 feninga/kWh, a cijena niže tarife 8,01 feninga/kWh.

Po tarifnim stavovima koje je donijela Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) i koji se primjenjuju od 1. jula 2011., cijena električne energije je ista tokom cijele godine, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

GODISNJICA
MARKETING