Portal 072info

OD ODJEĆE DO RASTANKA: 10 zlatnih pravila da prvi spoj prođe glatko (i da dođe do drugog)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od ispunjavanja poduljih obrazaca, biranja savršene profilne fotografije ni upoznavanje preko stranica nije nimalo jednostavno. No kako got se upoznali, savjetnici sa stranice za samce Singles Badge, složili su popis od 10 zlatnih pravila za prvi spoj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

1. Ne razmišljajte previše o mjestu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Odlazak na piće u neki intimniji kafić je najbolja opcija. Ljudi često pokušavaju biti originalni i maštoviti no u pravilu samo zakompliciraju stvari. Za prvi spoj jednostavno odaberite mjesto koje je dovoljno tiho da možete razgovarati. A ako želite biti originalni i maštoviti, ostavite to za drugi spoj, ako ga bude.

2. Što odjenuti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pazite da se odjenete primjereno okruženju.
Muškarci: Ne nosite odijelo osim ako ne idete na spoj u svečano okruženje. Djelovat čete previše strogo i uštogljeno. Dress-code je smart casual – traperice uz košulju ili polo majicu će biti najbolje. Uvijek možete dodati i sako.

Žene: Važno je da se odjenete udobno. Zadnje što želite je cijelo vrijeme popravljati suknju ili top. Isto vrijedi i za obuću. Naravno, birajte odjeću u kojoj ćete se osjećati seksi, jer ćete si tako dići samopouzdanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3. Što naručiti

Birajte jednostavno, ali praktično. Možda volite pečena rebarca, ili pileća krilca no dobra je šansa da ćete se uprljati. Naručite nešto što možete jesti a da pritom i dalje možeterazgovarati.

4. Razgovor

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naravno da ćete biti nervozni. Ali pazite da zbog toga ne počnete razglabati o sebi ili se smrznete pa šutite i djelujete odsutno. Prije samog spoja prođite u glavi nekoliko pitanja koje bi mogli postaviti.
Osim što trebate paziti da ne pričate samo o sebi, pazite i da ne pričate o politici. Izbjegavajte bivše, a ako se i spomenu, pričajte o njima kratko, sažeto ali ih nipošto ne blatite.

5. Pazite na manire

Ne može se previše naglasiti važnost lijepog ponašanja na prvom spoju. No muškarci bi trebali pripaziti i da ne ispadnu previše zaštitnički. Naravno da ćete joj pridržati vrata ili stolac ili kaput, no pazite da to djeluje prirodno, a ne usiljeno. Naravno, stvari poput “ne pričajte punih ustiju” se podrazumijevaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

6. Kako sjesti

Pokušajte sjesti pod pravim kutem. Tako ćete smanjiti napetost, jer nećete cijelo vrijeme morati gledati ravno jedno u drugo.

7. Mobitel-bonton

Ne držite mobitel na stolu, a nemojte ga ni provjeravati svako malo. Javite se samo ako je hitno. Ako očekujete važan poziv ili poruku, primjerice dadilju, objasnite to na početku spoja. Inače bi vaš partner mogao pomisliti da vam je dosadno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

8. Račun

Uvijek je dobro da obje strane ponude platiti račun, ili barem svoj dio. Uvriježeno je da muškarac plati, no postoje žene koje prilično čvrsto žele platiti svoj dio računa. Pravila nema pa pokušajte procijeniti partnera.

9. Rastanak

Jedini savjet je “manje je više”. Sve ostalo je na vama. Samo vi znate da li je situacija primjerena za rukovanje ili prijateljski poljubac u obraz i zagrljaj. No što god odlučili, nemojte previše oklijevati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

10. A što poslije…

Ako vam je bilo dobro, uvijek je primjereno porukom se zahvaliti na lijepoj večeri. Prema odgovoru ćete vjerojatno naslutiti želi li partner drugi spoj. Pošaljite poruku i čekajte odgovor. Ne šaljite ih više, i budite realni u očekivanjima. Ako se ne javi, možda jednostavno nije toliko zainteresiran.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME