Od plenuma građanki i građana nastale samoorganizovane grupe…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Plenum građanki i građana Zenice se prethodni period stavio u funkciju otlanjanja posljedica koje su voda i klizišta napravila. Na hiljade sati dobrovoljnog rada do sada je realizovano kroz brigadu volontera koja je učestovovala u akcijama u Maglaju, Topčić polju, i Željeznom polju. Volonteri koji su se kroz plenum samoorganizovali uspjeli su od građana Zenice prikupiti  hranu i higijenske potrepštine koje su odaslane direktno onima kojima su potrebne u Bijeljinu, Doboj, Maglaj i Zavidoviće.

ČITAJ JOŠ:  Kurti: Barikade na sjeveru Kosova neće još dugo biti tolerisane

Nabavka lijekova teško oboljelima na teško pristupačnim terenima, kao i potrepštine neophodne invalidima, amputircima i licima sa posebnim potrebama je primarni zadatak još jedne samoorganizovane grupe unutar plenuma Zenice. 

U ovom trenutku pored širenja gore pomenutih akcija, članovi plenuma su se uključili i u praćenje i kontrolu prijema i raspodjele humanitarne pomoći, jer kao i ostali građani i građanke BiH nemaju povjerenje da će raspodjelu humanitarne pomoći izvršiti korektno.

O svojim zapažanjima ili eventualnim primjećenim nepravilnostima u radu onih koji su zaduženi za raspodjelu humanitarne pomoći kontinuriano će izvještavati antikorupcijsku mrežu „ACCOUNT“ i drugenadležne institucije.

ČITAJ JOŠ:  Cure prve informacije iz Zetre, ponovno brojanje pokazalo: Dodiku dopisano stotine glasova?

Aktivnosti duvanja u pištaljke i protestne šetnje dobile su svoje nove oblike borbe, nadamo se da lica izabrana na prethodnim izborima i njihove političkeopcije novonastalu situaciju neće iskoristiti za nove konflikte i konfrontaciju sa građankama i građanima BiH.   

Saopštenje Plenuma ZDK

 

GODISNJICA
MARKETING