Od plenuma građanki i građana nastale samoorganizovane grupe…

Od plenuma građanki i građana nastale samoorganizovane grupe…

Plenum građanki i građana Zenice se prethodni period stavio u funkciju otlanjanja posljedica koje su voda i klizišta napravila. Na hiljade sati dobrovoljnog rada do sada je realizovano kroz brigadu volontera koja je učestovovala u akcijama u Maglaju, Topčić polju, i Željeznom polju. Volonteri koji su se kroz plenum samoorganizovali uspjeli su od građana Zenice prikupiti  hranu i higijenske potrepštine koje su odaslane direktno onima kojima su potrebne u Bijeljinu, Doboj, Maglaj i Zavidoviće.

Nabavka lijekova teško oboljelima na teško pristupačnim terenima, kao i potrepštine neophodne invalidima, amputircima i licima sa posebnim potrebama je primarni zadatak još jedne samoorganizovane grupe unutar plenuma Zenice. 

U ovom trenutku pored širenja gore pomenutih akcija, članovi plenuma su se uključili i u praćenje i kontrolu prijema i raspodjele humanitarne pomoći, jer kao i ostali građani i građanke BiH nemaju povjerenje da će raspodjelu humanitarne pomoći izvršiti korektno.

O svojim zapažanjima ili eventualnim primjećenim nepravilnostima u radu onih koji su zaduženi za raspodjelu humanitarne pomoći kontinuriano će izvještavati antikorupcijsku mrežu „ACCOUNT“ i drugenadležne institucije.

Aktivnosti duvanja u pištaljke i protestne šetnje dobile su svoje nove oblike borbe, nadamo se da lica izabrana na prethodnim izborima i njihove političkeopcije novonastalu situaciju neće iskoristiti za nove konflikte i konfrontaciju sa građankama i građanima BiH.   

Saopštenje Plenuma ZDK

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS